Ministrul Antreprenoriatului, consultări cu reprezentanții Asociației Producătorilor de Mobilă pentru susținerea exportului

Constantin-Daniel Cadariu. FOTO Ministerul Antreprenoriatului și Turismului

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului, a inițiat seria de consultări cu reprezentanții Asociației Producătorilor de Mobilă de România (APMR) și ai companiilor românești din domeniu pe teme de actualitate, respectiv susținerea exportului românesc în contextul crizei Ucraina – Federația Rusă.
Agenda discuțiilor a cuprins, prioritar, identificarea de modalități de susținere a exportatorilor români de mobilă care aveau relații comerciale pe piețele din Federația Rusă și Ucraina, în sensul găsirii de parteneri externi alternativi.
În context, ministrul Cadariu a subliniat că există posibilitatea accesării pieței kazahstaneze, menționând sprijinul pe care îl poate asigura Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (M.A.T.) în colaborare cu Ambasada Republicii Kazahstan în România. Astfel, M.A.T. a propus în cadrul întâlnirii un calendar privind implementarea priorităților parteneriatului tripartit APMR – structuri asociative din Kazahstan, M.A.T. și Ambasada Republicii Kazahstan în România, în format online și fizic, pentru pregătirea unor misiuni economice/ forumuri economice/ participare la târgurile de profil din Kazahstan.
Membrii APMR au manifestat interes, totodată, pentru piața SUA, EAU, Arabia Saudită, solicitând sprijin pentru promovarea mobilei românești pe aceste spații și se analizează modificarea listei de târguri internaționale, la care România participă cu pavilion național, prin Programul de Promovare a Exportului (PPE). Acest program este funcțional încă de la începutul anului, după o pauză de 2 ani. Urmează ca până la finalul trimestrului 2 să fie publicate, în transparență decizională noile norme de aplicare, prin care PPE să devină un program mai eficient și mai competitiv.
Totodată, ministrul Cadariu a confirmat faptul că M.A.T. lucrează la normele de aplicare ale programului pentru internaționalizarea operatorilor economici, care a fost blocat în anul 2020, dar care este esențial pentru exportatorii de mobilă în particular, și pentru toți exportatorii români, în general.
Întrevederea a avut ca scop identificarea tuturor instrumentelor pentru a proteja producătorii de mobilă din România și pentru a sprijini exportul, mai ales că, această industrie exporta aproximativ 30% către piețele din Rusia și Belarus.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*