“MacBook Lili” – primii pasi in lumea Apple

Asta era culmea: eu – evanghelistul produselor Apple in familie, ea – folosea un laptop HP cu Windows 7 si un MP3 player de la Creative. Dupa citeva luni de …. munca de convingere, Lili a ales sa-mi urmeze sfatul si a tracut la Mac OS X.

Si cum se putea altfel mai bine decit cu ajutorul unui “bebelus” frumos: un MacBook Pro de 13″. Oferta cu 150 dolari mai buna decit cea a Apple a contribuit si ea la grabirea achizitiei. Pretul final al jucariei a fost de 1105 dolari (in loc de 1200 + taxe asa cum cerea Apple).

Si ca sa o scutesc pe ea de detaliile tehnice, laptopul este un MacBook Pro de 13″ cu procesor Intel Core 2 Duo de 2,4 GHz, 4GB RAM si un HDD de 250GB. La astea se adauga un Mac OS X Snow Leopard (a venit cu 10.6.3) si iLife ’09.

“MacBook Lili” s-a ales cu aproape 2GB de update-uri in prima zi, setarea contului de Mail cu Gmail POP3.

Nu imi propun sa fac un serial zilnic/saptamanal din asta, dar atunci cind va putea, Lili va povesti cititorilor boio.ro ce inseamna sa treci de la Windows la Mac atunci cind nu esti expert in computere.

Crezi ca o poti ajuta cu sfaturi tocmai bune pentru incepatori? Te asigur ca le va parcurge pe toate. O conving eu…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. Vezi ca a aparut deja Magic Trackpadul la Apple…intra pe site :)
    Cand apare o data frate iPadul ala in Romania parca suntem blestemati nu alta…

  2. @Filip stai linistit nu are nimeni nimic cu Romania, cererea este foarte mare, iar furnizorii de piese nu fac fata cererii. Printre ei si LG care a recunoscut deja, ba mai mult a sugerat ca intrarea pe alte piete internationale sa fie incetinita din cauza acestor probleme.

    Astept si eu sa trec la un MB pro de 13 numai sa ma scap si eu de pavilionul meu, am gasit si eu un loc cu 60$ mai eftin decat apstorul din us.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*