La Constanta au inceput prospectiunile pentru gazele de sist

Revoltele oamenilor, manifestările publice şi chiar frica localnicilor nu au fost de ajuns. În judeţul Constanţa au început prospecţiunile pentru gazele de şist. O armată de oameni mărşăluiesc pe un câmp, la 20 de kilometri de Costineşti.

Au montat aparatură şi cabluri, dar nimeni nu vrea să vorbească despre proiect. Între timp, oamenii din două sate se plâng că radiourile nu mai funcţionează şi se tem pentru sănătatea lor.

via. Cu multumiri pentru pont: via via

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. Daca tot vorbiti despre chestia asta, de ce nu incercati sa faceti oamenii de rand sa inteleaga cu ce se mananca ? Nu faceti altceva decat sa accentuati “ura” oamenilor pentru ceva ce ei nu cunosc. Ca sa ma fac inteles, cand nenea ala a spus ca o sa fie contaminata panza freatica (probabil) tu i-ai dat dreptate.. nu stiu daca sunt ceva interese politice in tot scandalul asta legat de exploatarea gazelor de sist, dar sunteti departe rau de adevar. mai exact cu cateva mii de metri. habar nu am la cati metri e panza freatica in medie dar cred ca maxim cateva sute.. in schimb fracturarea hidraulica se face la peste 2000. prin panza freatica se trece doar la forajul sondei dupa care se cimenteaza. sunt alte echipamente care “cedeaza” inainte ca ceva sa contamineze acea panza freatica..

  2. @ionut: intr-o stire de televiziune nu explici omului de rind ce inseamna gazele de sist si care e tehnologia.

    Cel putin nu in asta. Exista stiri de televiziune care sunt facute sa surprinda si altceva. Asta vrea sa arate ca omul de rind nu este informat, ca o companie intra pe terenurile lor fara acceptul proprietarului si ca monteaza echipamente fara sa le dea explicatii.

  3. da sunt total de acord ca nu este normal ceea ce s-a intamplat acolo. si mai mult ca sigur nu este singurul caz. aici de vina este statul sau acea institutie care a dat ceva autorizatii. ce vroiam eu sa spun este ca presa in general deformeaza realitatea. uneori poate ca e bine, alteori nu. in cazul acesta al exploatarii gazelor de sist nu este bine. deoarece datorita presei apar mitinguri prin diferite orase..

  4. @Ionut: Nimic mai gresit!

    Primele mitinguri cu roasia montana sau gazele de sist nici nu au fost mediatizate, cu atit mai putin au aparut datorita presei. Ele au continuat si abia apoi au inceput sa fie prezentate de presa.
    Presa nu este vinovata ca ele au loc. Vezi felul in care au prezentat Antena 3 primele mitinguri anti-rosia montana. Presa (atunci cind e bine intentionata) prezinta ce se intimpla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*