iTunes Music Store – doi artisti romani in Top 100

La nici trei saptamani de la lansarea iTunes Music Store Romania avem o prima imagine despre ceea ce cumpara fanii din tara noastra. Sunt convins ca nu este reprezentativa, dar ma bucur ca au aparut mult mai multe trupe si artisti romani in iTunes si, mai ales, ca lumea ii cumpara.

Doar doi artisti sunt in Top 100. Florin Chilian cu piesa “Zece” ocupa locul 28, iar Crush si Alexandra sunt pe locul 76 cu “I need you more”.

De abia de aici inainte incepe partea mai interesanta. Ghici cine e pe locul 107? Nu, contrar asteptarilor nu avem o manea, ci pe Romica Puceanu cu “Ani mei si Tineretea” (nu “Anii” ci “Ani”).

Sisu si Puya sunt singurii care au doua piese in top 200. Locurile 119 si 184 sunt ocupate de “Zile insorite”, respectiv “Tupeu de Borfas”. Surprinzator, Andreea Balan apare si ea la pozitia 126 cu “Like a Bunny”.

Nu puteau sa lipseasca manelele. Locul 172 este ocupat de un mare Hit, inregistrat Live, al lui Florin Salam – “Cu buzunarul gol ajung acasa matol”. Nu ascult manele, dar mi-a placut ca artistul a facut un efort sa traduca numele piesei sale si in limba engleza – “I have all my pockets empty when I come home from the bar”. Lasand gluma la o parte, manelistii au toate numele pieselor traduse CORECT in limba engleza.

Nici Adrian Minune nu se lasa mai prejos (pun intended). Locul 173 in clasament este luat cu “Soarta te va blestema”. El are citeva greseli la traduceri, dar ii bate pe toti la numarul de albume in iTunes Music Store Romania – opt la numar!

Fiecare piesa romaneasca este vanduta cu 99 euro-centi,

La capitolul Albume clasamentul sta putin diferit. Vama Veche este pe locul 11, urmati de Alexandrina (pe 14) si de Parazitii (locul 31). Albumele se vand cu doar 5,99 Euro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. ba da manelisti se stiu bine cu tehnologia daca li se ridic amuzica in top :) oricum ma asteptam la un Guess Who sau o melodie buna (lucrata) … felicitari boio pentru prezentare

1 Trackback / Pingback

  1. iTunes Romania Top 10 Singles/Albums – 2 iunie 2012 : TrazNeata

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*