Apple in trimestrul 4 – 2011

In ultimele 3 luni Apple a vandut:

– 17,1 milioane iPhone.

– 11, 1 milioane iPad-uri.

– 4,89 milioane Mac-uri.

In ultimele 7 luni (de la aparitia oficiala a Android 3.0), toti producatorii de tablete cu Android Honeycomb (aici intra Motorola Xoom, HTC, Samsung, Asus si toti ceilalti) au vandut:

– 3,4 milioane Tablete.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

 1. Pai asa putem compara mere cu pere mult si bine. Uite, dau si eu o cifra: in 2011 Microsoft va vinde aproximativ 300 de milioane de licente windows 7 (in primele 9 luni a vandut 225 milioane licente, si ritmul vanzarilor e crescator). Pentru fiecare calculator cu licenta oficiala probabil ca s-a mai vandut inca cel putin unul cu windows piratat si/sau linux/alte OS-uri, deci vanzarile de pc-uri non-apple pe 2011 vor bate peste jumatate de miliard. Asadar mac-urile (+ ipad-urile, daca le consideram pc replacement) au vanzari infime la nivel mondial fata de pc-urile traditionale (desktop+notebook) – undeva la 2-3%.
  La fel, vanzarile de smartfoane apple sunt un procent mititel din vanzarile globale de smartfoane: 20% in 2011, in scadere fata de 2010 si prognoza de scadere pentru urmatorii ani pana la 17% din piata in 2015 (vorbim de market share worldwide smartphones, deci cifra la care apple sta cel mai bine, si nu despre altceva, cum ar fi market share din numar total de telefoane vandute, unde apple are 5%, link: http://goo.gl/W1kMZ).
  La tablete propriu zis apple nu are concurenta, i-pad are probabil 90% din piata in 2011. Dar, exista un mare dar: amazon fire la un pret absolut devastator, probabil ca va manca procente importante din piata tabletelor, la anul pe vremea asta vom vedea cifre de genul: ipad 55%, kindle fire 30%, restul 15%.
  Imaginea apple este putin supralicitata. se spune despre ea ca este compania nr. 1 mondial: fals, este compania nr. 1 pe bursa NYSE, unde zeci si sute de mii de companii nu sunt listate. Un exemplu este Samsung, care nu e cotata la NYSE, si care are un profit anual de aproximativ 10 ori mai mare ca Apple (desigur, samsung manufactureaza si electrocasnice, si autoturisme, si camioane, si nave maritime, ba chiar si componente electronice, inclusiv pentru Apple, la fiecare iphone vandut samsung incaseaza si el cativa dolari).

 2. adevarul este ca la tablete nu egaleaza nimeni experienta iPad/iOS. Daca la telefoane lucrurile sunt altfel/discutabile sau tin de preferintele fiecaruia ar fii jenant sa spunem ca o alta tableta la ora actuala este mai buna decat iPad. Sa vedem ce va fii cu Fire. cum spune si zet pretul mic e posibil sa le dea ceva batai de cap celor de la apple dar nici macar un pic nu sper sa scada preturile vreodata la ceva apple.

 3. Producatorii de tablete Android fac o greseala imensa – product refresh la fiecare 3-4-5 luni. Daca sa zicem ca, prin absurd, ma atrage o tableta Android, mi-ar fi frica sa o cumpar – oricand poate sa apara refreshul. Samsung, printre altii, inunda piata cu tablete parca intr-o disperare totala de a tine pasul cu Apple. Este un exemplu suprem de “mult si prost”.

  Cealalta gafa majora a tabletelor Android este fluiditatea in meniuri – ceva atat de simplu de optimizat, dar facut pe dos in toate tabletele Android pe care le-am testat, indiferent de numarul de “core-uri” putere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*