12 Comments

 1. Nu stiu ce sa spun despre asta ! A compara China cu Romania fara sa luam in calcul regimul nu am fi avut nici o sansa ! Romania inca este o tara cu buget mic ! Poate aceasta sa fie si cauza pentru care Apple nu se incumeta sa deschida un App Store !
  Si totusi telefoanele lor se cumpara destul de bine aici in RO ! Eu chiar abia astept prima lansare de magazin App Store in RO…..oriunde ar fi :) !

 2. In afara de faptul ca in China se ruleaza mai multi bani decat in US , Apple a incercat sa distruga “fake-urile” dandu-le chinezilor “The Real Thing” .

 3. Nu conteaza regimul, ci profitul. China are 1,3 miliarde de oameni si Romania se bate la capitolul populatie cu New York-ul. Se vand produse Apple in Romania, dar mi-e greu sa cred ca pot atinge cifra medie de afaceri ce o are un Apple Store. Acum un an parca, media era aproximativ 10.000.000 $, Noumax a avut anul trecut vanzari de 1.800.000 $ si istyle de 3,200.000 $ :). Pana la 10 mai e.

 4. Adaugare:

  – 10.7 millioane de dolari este venitul mediu al fiecarui Apple Store
  – 16% din veniturile Apple au fost generate doar de magazinele din China
  – 28.7 miliarde de dolari in Q4 2011

  4,592 MLD $ vanzari in China. Intrebarea de baza e : Daca eram in comunism, o duceam mai bine ?

 5. Dacă aveam tipul de comunism din China, poate – poate. Dar sub dictatura lui Ceaușescu în niciun caz. Acum avem în schimb libertatea de a pleca cu avionul și într-o oră – două să ajungem în altă țară și să avem orgasm într-un magazin Apple.

 6. @Vasi: “Daca aveam tipul de comunism din China” ? Tu stii ca pe timpul comunismului, chinezii cumparau masinisi de spalat si televizoare de la noi? Tipul de comunism ce a fost in Romania, a fost cel mai apropiat de modelul din China.
  SI da, sunt sigur ca acum am fi avut un Apple Store. Ceausescu nu ne-ar fi permis orice, dar nu ar fi acceptat sa ramana in urma :)

 7. Trebuie sa comparati si tipul de regim ce a fost in China pina in 1990 si ce tip de regim au ei acum care difera putin fata de ce era in trecut. Daca acum inca exista `blocul comunist` cred ca nici la ei nu exista un Apple Store in 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*