Apple intr-o Romanie Comunista

Am o intrebare pentru voi:

Oare daca Romania era acum sub regim comunist am fi avut si noi Apple Store asa cum exista in China?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

12 Comments

 1. Nu stiu ce sa spun despre asta ! A compara China cu Romania fara sa luam in calcul regimul nu am fi avut nici o sansa ! Romania inca este o tara cu buget mic ! Poate aceasta sa fie si cauza pentru care Apple nu se incumeta sa deschida un App Store !
  Si totusi telefoanele lor se cumpara destul de bine aici in RO ! Eu chiar abia astept prima lansare de magazin App Store in RO…..oriunde ar fi :) !

 2. In afara de faptul ca in China se ruleaza mai multi bani decat in US , Apple a incercat sa distruga “fake-urile” dandu-le chinezilor “The Real Thing” .

 3. Nu conteaza regimul, ci profitul. China are 1,3 miliarde de oameni si Romania se bate la capitolul populatie cu New York-ul. Se vand produse Apple in Romania, dar mi-e greu sa cred ca pot atinge cifra medie de afaceri ce o are un Apple Store. Acum un an parca, media era aproximativ 10.000.000 $, Noumax a avut anul trecut vanzari de 1.800.000 $ si istyle de 3,200.000 $ :). Pana la 10 mai e.

 4. Adaugare:

  – 10.7 millioane de dolari este venitul mediu al fiecarui Apple Store
  – 16% din veniturile Apple au fost generate doar de magazinele din China
  – 28.7 miliarde de dolari in Q4 2011

  4,592 MLD $ vanzari in China. Intrebarea de baza e : Daca eram in comunism, o duceam mai bine ?

 5. din cunostintele mele romania 2011 nu are un apple store sau poate nu sunt la curent cu noutatile.

 6. Dacă aveam tipul de comunism din China, poate – poate. Dar sub dictatura lui Ceaușescu în niciun caz. Acum avem în schimb libertatea de a pleca cu avionul și într-o oră – două să ajungem în altă țară și să avem orgasm într-un magazin Apple.

 7. @Vasi: “Daca aveam tipul de comunism din China” ? Tu stii ca pe timpul comunismului, chinezii cumparau masinisi de spalat si televizoare de la noi? Tipul de comunism ce a fost in Romania, a fost cel mai apropiat de modelul din China.
  SI da, sunt sigur ca acum am fi avut un Apple Store. Ceausescu nu ne-ar fi permis orice, dar nu ar fi acceptat sa ramana in urma :)

 8. Trebuie sa comparati si tipul de regim ce a fost in China pina in 1990 si ce tip de regim au ei acum care difera putin fata de ce era in trecut. Daca acum inca exista `blocul comunist` cred ca nici la ei nu exista un Apple Store in 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*