iPhone – 5% din piata mondiala de telefoane

In 2007, cind Apple lansa primul iPhone, Steve Jobs spunea ca isi doreste sa atinga 1% din piata telefoanelor mobile. Atentie! Nu discutam despre smartphones, ci punem iPhone linga toate chinezariile de pe piata, linga Nokia 3110 si Android-ul ala ieftin pe care Orange il da gratis la abonament, pentru ca nu se cumpara.

Horace Dediu (da, are origini romane) a pus cap la cap cifrele si a ajuns la concluzia ca iPhone a avut in primul trimestru din 2011 5% din vanzarile mondiale la telefoane.

Partea mai interesanta este legata de veniturile Apple din vanzarea de iPhone. Aici compania din Cupertino a reusit sa adune 20%. Aproape un sfert din banii dati de utilizatorii din toata lumea pe telefoane mobile se duc la Apple. Si asta pentru un singur telefon. Nici profitul (cu ce ramane Apple dupa ce cheltuieste pe fabricarea si vinderea iPhone) nu e de ignorat. Ei au reusit sa faca 55% din profit pe piata de telefoane mobile.

Graficul facut de Horace spune totul:

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Nu e nici noroc, nici intamplare si nici snobism motivul pentru care iPhone a ajuns unde a ajuns… si cine are sau a avut macar unul, stie despre ce vorbesc…

  2. Am avut unul, chiar e numai marketing pur in spatele vanzarii. Nu e niciodata cel mai bun de pe piata si totusi se vinde in draci…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*