Internet tethering pe Android? Numai daca platesti in plus!

Google inchide rind pe rind toate chestiile bune din Android. In loc sa aiba grija de malware-ul care abunda, compania a inceput sa lucreze cu operatorii de telefonie din US ca sa dezactiveze toate aplicatiile care iti ofereau Internet tethering gratis (gen PdaNET).

Atunci cind Apple a introdus asta pe iPhone si operatorii au inceput sa isi faca de cap, toti userii au inceput sa spuna ca iPhone nu mai merita si ca Amdoid este deschis si nu ingradeste accesul.

Chris Ziegler de la This is my Next descrie, pe larg, povestea:

It seems a few American carriers have started working with Google to disable access to tethering apps in the Android Market in recent weeks, ostensibly because they make it easier for users to circumvent the official tethering capabilities offered on many recent smartphones — capabilities that carry a plan surcharge. Sure, it’s a shame that they’re doing it, but from Verizon’s perspective, it’s all about protecting revenue — business as usual. It’s Google’s role in this soap opera that’s a cause for greater concern.

Cit mai dureaza pina cind vom vedea asta si in Romania? Foarte putin, zic eu, pentru ca operatorii romani abia asteapta sa adopte “noile tehnologii”.

Imi place si citatul, de acum doi ani, dintr-un discurs al lui Andy Rubin – seful Android:

“We also look forward to the day when consumers can access any application, including VoIP apps, from any device, on any network.”

Dap, ziua aia e tot mai indepartata si asta si datorita Google.

Nu zic ca ceea ce au facut ei este ilegal, ci doar ca e in totala contradictie cu “deschiderea” pe care o tot bagau in fata atunci cind a aparut Android.

foto via

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

6 Comments

 1. Eu sper sa nu se intample asta si in Romania. Oricum momentan prea putin stiu ce inseamna functia asta si la ce poate fi folosita.

  Este nasoala treaba din punctul de vedere al utilizatorilor dar trebuie sa nu uitam si de ceea ce scrie la contract. (nu la noi, la cei de prin alte tari) Nu mi-am citit contractul cu Vodafone dar tind sa cred ca nu scrie nimic acolo de USB Tethering. Au dreptul sa aduca vreo modificare la contract!?

  Pe de alta parte si in contractele cu furnizorii de internet broadband scrie ca n-ai voie cu router. RDS-ul nu ofera suport pentru configurarea unui router si la Czone se folosea aplicatie (cu cont si parola) ce trebuia sa fie mereu deschisa pentru acces la net plus ca trimiteau pachete cu TTL 1. Toate astea pentru a forta un utilizator sa mai contracteze inca un abonament.

 2. Pana una alta Orange Ro a scos taxa de tethering pentru iPhone si acum este free pentru toti abonatii Orange.
  Bravo lor si salutara masura luata si personal cred ca vor face mult mai muti banii prin faptul ca multi vor alege pachete cu trafic inclus mai mare sau chiar depasind traficul .

 3. In Romania, numai terminalele iPhone au avut aceasta interdictie. Acum 3-4 ani mergeam foarte des cu trenul si foloseam un Nokia 6300 pentru USB tethering pe Orange, via fostul Nokia PC Suite, actualul Ovi Suite, functie care si acum functioneaza. Ma gandesc ca daca aveau ceva de impartit si cu celelalte terminale, ar fi gasit in tot acest timp o solutie.
  Asta ar putea fi si din cauza ca la noi nu multa lume foloseste aceasta functie, in comparatie cu alte tari, iar acest trafic nu afecteaza sau ingreuneaza transmisiile de date mobile.

 4. asa e, doar iPhone avea taxa de tethering si de aprox 2 saptamani a fost scoasa de Orange. Ai ghicit bine motivul. In rest, orice device care permite e free for tethering in ro.

 5. gresit. nu orice device care permite e free for tethering in ro. Exemplu? iPhone 4! pe prepay, orange

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*