Google se simte atacat de Microsoft, Oracle si Apple

Intr-un post de mare… sinceritate, un angajat Google povesteste cit de mult urmeaza sa sufere Android din cauza unei miscari facute de catre Microsoft, Oracle si Apple.

Angajatul in cauza este David Drummond, seful departamentului juridic de la Google, iar miscarea este cumpararea patentelor Novell si Nortel de catre o firma ai carei actionari sunt companiile de mai sus. Drummond spune ca fiecare telefon mobil este susceptibil de a avea nevoie de 250.000 patente de inventie. Asa ca toti cei care detin patentele trebuie sa primeasca niste bani.

Patentele Novell si Nortel erau unele din cele mai dorite din industrie si au fost recent cumparate de catre cele 3 mari companii. Ba chiar, cumparatorii au supra-licitat pentru a se asigura ca le primesc. Angajatul Google sustine ca de acum inainte, pentru orice telefon Android trebuie sa plateasca cite 15 dolari celor trei si ca, in felul asta, pretul terminalelor va creste nedorit de mult.

OK, Sistemul de patente de inventii este defect in USA. Asta o stim deja. Problema este ca si Google a inregistrat poate sute de mii si a cumparat alte sute de mii de patente. Si le foloseste ca atare. Microsoft, Oracle si Apple au platit atit de mult pentru ca au vrut sa-si protejeze propriile device-uri. Daca ei nu cumparau drepturile pentru acele patente Google le-ar fi cumparat si astfel fiecare iPhone sau WIndows Phone ar fi costat cu 15 dolari mai mult.

Google nu a vrut sa plateasca mai mult de “Pi” (3.14 miliarde) ca suma finala. Compania formata din ceilalti trei au dat 4.5 miliarde si a castigat. Dar Google a participat si a pierdut licitatia. Nu cred ca au dreptul sa mai spuna nimic acum, dupa ce au pierdut cinstit. Nu e ca si cum Microsoft, Apple si Oracle au cumparat patentele pe ascuns.

Evident, ceea ce face Google acum este sa sufle in iaurt. Niciuna din cele 3 companii nu le-a cerut sa plateasca vreun ban deocamdata, dar vanzarile foarte proaste ale Motorola Xoom, Samsung Galaxy Tab sau alte device-uri cu Honeycomb trebuie cumva justificate, nu?

Update: citeva ore mai tarziu, Microsoft a facut publice discutiile avute cu Google inainte de licitatie: Google a fost invitat sa faca parte din grupul care licita, dar a refuzat pentru ca vroiau sa castige patentele singuri, nu sa le imparta cu restul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Google cumpara Motorola | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*