Google cumpara Motorola

Iti mai aduci aminte de tot circul ala facut de Google care acuza Microsoft, Oracle si Apple ca au platit 4.5 miliarde de dolari pentru patentele Nortel si Novell?

Well, Google a gasit solutia: au platit astazi 12,5 miliarde pentru Motorola. Nu pentru ca vor sa faca din Droid cel mai bun telefon, ci pentru ca Motorola are 80 ani de patente care dau foarte bine la portofoliu.

Da, Motorola are 24.000 patente de inventie.

Sa intelegem ca telefoanele Motorola vor pierde branding-ul si de acum vom avea un telefon Android pe modelul iPhone? Adica facut “in casa” de catre Google dupa specificatiile lor?

Photo de aici.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

10 Comments

 1. Daca Google va produce si hardware si software la fel ca Apple, atunci cea din urma companie va avea o concurenta pe masura. Asta nu poate decat sa ma bucure pt ca produsele apple or sa se ieftineasca!

 2. Dacă vrei să analizezi din punctul de vedere al Apple atunci Motorola a fost achiziționată doar pentru patente. Eu zic că lucrurile nu pot fi văzute așa simplu. Android în sine a câștigat prin adiția Motorola la Google. Discuția cu Apple cel nebunatic va avea de acum încolo un alt punct de referință. :)

 3. @Emil: ce a castigat?

  Bani? Motorola a pierdut milioane de dolari in ultimul trimestru. Google, care pina acum castiga 5 dolari pentru fiecare terminal cu Android, va castiga probabil 10 dolari de acum inainte (cu ajutorul patentelor de la Motorola). Asta inseamna ca face aproximativ 1 miliard de dolari/an. Cit a platit pentru Motorola? 12,5 miliarde. Deci isi castiga banii cheltuiti aiurea in 10 – 12 ani, daca treaba merge din ce in ce mai bine. Si nu Merge. Dupa cum spuneam Motorola pierde bani.

  Renume? Motorola este un brand pe jumatate mort. Daca ajungi ca lumea sa te laude pentru StarTac si Droid-ul actual nu se vinde atit de bine, inseamna ca renumele nu iti este pe val.

  Concurenta pentru Apple? Nici cit negru sub unghie. Motorola a facut primul Droid in colaborare cu Google. Hardware-ul a lasat mult de dorit atit la capitolul design cit si functionalitate. Stii ce spuneau developerii Android inainte de lansarea primului Droid? Ca te tai in el, asa are marginile de ascutite si este foarte urit. Tocmai de aia Verizon a marsat pe o campanie de telefon “infricosator” cu acel ochi de Droid.

  Nici nu vreau sa mai deschid discutia despre Xoom si FAIL-ul masiv la capitolul vanzari.

  Bun, deci daca Android si Google nu castiga nici bani, nici renume si nici produse mai bune, atunci despre ce vorbim aici?

  Si referitor la afirmatia ta legata de “felul simplu” in care vad eu lucrurile. Stii de ce le vad asa de simplu? Pentru ca inteleg cum sta treaba de fapt. Pentru ca stiu detaliile complicate ca sa fac toata povestea simpla si pe intelesul tuturor, intr-un articol de citeva paragrafe.

 4. Legat de comentariul cu ieftinirea produselor pe motivul concurentei sporite ai adus ca exemplu piata tabletelor unde iPad are 90% din piata, unde nu are ce sa traga pretul in jos. Logic! Privind piata smart phone-urilor, aici lucrurile stau putin altfel. Nu putem specula nici aici o ieftinire in privinta iPhone (vine iPhone 5, pozitionarea pe piata e solida, iOS 5 pare beton, nu sunt motive nici aici), daaaar….sunt convins ca Jobs&Co au acum motive suplimentare sa mareasca eforturile sa le iasa treaba cu iCloud.

 5. O Face Google vreun ” iPhone -android” dar Apple sta pe loc ?
  Oricum a dat mult prea mult pe brand. Am inteles ca mai au si patente dar eu cred ca mai degrama lumea se bucura de noutati decat de reinvieri de branduri.
  Motorola nu s-a vazut stralucit in materie de telefoane (ma refer pentru public) .
  Dupa iPhone vine Nokia ca valoare tehnica…Asa cred.

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Google isi ajuta partenerii cu un generator de comunicate de presa | boio.ro
 2. Intelege ce e complicat ca sa explici tuturor | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*