Francezii i-au adus un ultim omagiu lui Steve Jobs

Reportaj special de la Paris

Sunt de doua zile in Franta si am observat ca aproape toti tinerii de aici au iPhone. Dimineata de joi a fost una mohorata si, prin ploaie, cei care au auzit de Steve Jobs au venit la magazinele Apple si au postat un mesaj.

Primul gest emotionant l-am vazut intr-un simplu magazin de electronice. La raftul dedicat produselor Apple era poza lui Steve si un caiet gros pe care scria:

“Livre d’or Steve Jobs 1955-2011”.

Cine vroia scria acolo un mesaj. Am scris si eu.

Apple Store-ul de la Luvru – unul dintre magazinele cele mai cunoscute din lume, aflat chiar sub piramida de sticla din Paris – avea la intrare o gramada de post-it notes, buchete de flori si mere muscate. Imaginile spun totul. Mi-a atras atentia cel lasat de un copil.

Angajatii Apple nu mai zambeau asa cum o fac de fiecare data cind intri intr-un magazin de-al lor.

Si, ca fapt divers, in acel magazin Apple am gasit un angajat, singurul francez care a stiut sa vorbeasca limba engleza impecabil si care mi-a raspuns la toate intrebarile fara sa ezite.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*