“Delirium Tremens” – piesa dupa care a fost creat imnul statiunii Mamaia – “Viva Mamaia”

Initial am crezut ca piesa Viva Mamaia este una originala, asa cum este si statiunea noastra de la mare. Apoi, am aflat ca ea este scrisa de Tonči Huljić si versurile in limba romana sunt facute de Loredana.

O simpla cautare pe Internet ne arata ca piesa nu a fost facuta pentru Mamaia, ci este o copie fidela a unei piese lautaresti care a avut un succes modest in tara natala. Varianta originala este cantata de catre Huljić in diferite “formule”:

Versurile traduse de Google Translate suna cam asa:

Am Rojen o greșeală gravă

Ran pentru fiecare știri

Întunericul a femeilor întuneric și coniac

Actul I a fost barmanita

Gapes la ei cu atenție

Barul de la bar

pentru a pune gaz în

Despre pe care o am herpes

O oi delirium tremens

Abține

Ojojojojo

Aceasta ar forța o vodka tequila

Ojojojojo

EKS EKS pe noul doi-trei la mie

Adică cap, dar nu dreptate,

Ca un prost ar trăi cu

Întunericul a femeilor întuneric și coniac


Nu mă la toate Mistu

Uneori beau și Triska

Barul de la bar

În gazul pus


Despre pe care o am herpes

O oi delirium tremens

Stiu ca nu are sens traducerea automata, dar ai inteles ideea cantecului: este betivul care se culca cu toate si apoi bea din nou ca sa uite de ele. “Delirium Tremens” este Imnul betivului din Croatia.

Evident, varianta de PR suna mai elevat:

Single-ul “Viva Mamaia!” este compus de Tonči Huljić, unul dintre cei mai mari compozitori din Croatia, iar varianta in limba romana este scrisa de Loredana.

“M-am indragostit de acest cantec inca de la prima auditie si mi-am dorit sa il lansez si in Romania. Am compus varianta in limba romana, apoi i-am invitat alaturi de mine in acest proiect pe Cabron, Alex Velea si Radu Mazare, care mi-a si propus ca acest single sa fie imnul statiunii Mamaia”, a spus Loredana.

Imnul statiunii Mamaia suna cam asa:

Nu vreau sa comentez genul piesei. Unii au comparat-o cu manelele, altora le place. Vreau sa spun doar atit: pentru o tara care a dat lumii super artisti si single-uri care au batut record dupa record, cred ca Mamaia merita o piesa originala care sa sune mai bine.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. Ar fi trebuit sa sune mult, mult mai bine. Puteau sa aleaga alti “cantaciosi” nu panarama de Loredana. Dar stii cum se zice Adrian, la asta ne pricepem cel mai bine copy/paste.

    Asta e! Trist.

  2. piesa o poti asculta doar daca esti rup de beat.
    E un Fail mare pt loredana, ca si artista sa fi ridicata si sa copiezi e cam aiurea.

  3. ce nasol cânta ,nu o prinde piesa deloc ,nu poate transpune piesa in nici un fel ,un gunoi de piesa ,originala este superba

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Imnul Mamaiei, un cover dupa Imnul Betivilor! | Constanta.RO
  2. Delia si Speak – A lu’ Mamaia – Imnul oficial al statiunii Mamaia 2014 | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*