Citizen Eco-Drive One – cel mai subțire ceas din lume are mai puțin de 3mm

Citizen Eco-Drive One
Citizen Eco-Drive One
Citizen Eco-Drive One
Citizen Eco-Drive One

Cine știe să aprecieze un ceas nu are cum să nu se bucure de imaginea lui Eco-Drive One. Ceasul de la Citizen e pe cât de simplu, pe atat de subțire. La cei 2,98mm grosime, ceasul nu pare mai mare decat cureaua care îl ține. Carcasa ascunde 85 de componente și mecanismul nu are mai mult de 1mm grosime.

Geamul e făcut din safir și prețul e unul pe măsură – între 2600 (carcasă de cerment – un amestec de metal și ceramică și curea de piele de crocodil) și 6000 dolari (carcasă și curea din oțel inoxidabil).

Citizen spune că acest ceas are o acuratețe de +/-15 secunde lună, bateria ține 10 luni și este rezistent la apă.

PS: Eu nu pot să port ceas pentru că nu sunt obișnuit cu niciun fel de accesorii. Nu ma tentează nici ăsta, dar trebuie să recunosc că arată bine. Cred că dacă aș purta ceas, aș alege un smart watch (sau Apple Watch) care să aibă și notificări pentru anumite aplicații care contează pentru mine.

via

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. O corectare sau completare: bateria tine 10luni cu o încărcare full. Linia eco-drive e light powered. Nu lumina solara directă ci doar o sursa de lumina (chiar si lampa). Bateria e limitata doar de uzura ce apare in cativa ani din cauza ciclurilor de încărcare descarcare.

    In alta ordine de idei, repara tema sau fa-o compatibila si pe alte device-uri pentru ca dispare butonul ‘Am zis’

  2. @Claudiu: nu am un Nexus 5 sa-l testez, dar pe iPhone, iPad si Mac e totul OK. Daca vezi eroarea si pe alte sisteme/device-uri da-mi, te rog, de veste.

  3. Nu cred ca tine neaparat de Nexus 5 ci mai degraba de dimensiunea ecranului. Poti testa si tu din Chrome – Inspect – Toggle device mode. Imediat cum incepi sa scrii un comment, formularul se mareste si impinge butonul sub text “Apar ….”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*