Cât de mult contează diacriticele? Dar informațiile companiilor românești?

Am decis să fac un mic experiment. În perioada următoare voi schimba două lucruri majore pe boio.ro.

1. Scriu cu diacritice

Nu mi-a plăcut să o fac până acum pentru că vedeam că diacriticele erau afișate greșit în anumite browsere. În loc să caut soluții pentru asta, era mai ușor să scriu fără diacritice.

Nu știu dacă problema era de la WordPress, dar acum pare să fie rezolvată, așa că vreau să trec la diacritice. De ce e ăsta un experiment? Pentru că vreau să primesc de la tine, cititorul de boio.ro eventualele reclamații legate de afișarea incorectă a conținutului.

2. Public Comunicate de presă

Evident, nu orice comunicat de presă, ci doar acelea care îmi sunt trimise pe adresa personală și care au legătură cu tehnologia sau cu anumite companii din acest domeniu din România.

Am început deja cu un comunicat de la Orange și altul de la PayU sau de la Digi TV. Comunicatele de presă nu sunt modificate – ele apar în forma trimisă de departamentele de PR ale companiilor. Voi adăuga câte o mică introducere sau voi reface prima frază a comunicatului în așa fel încât să nu înceapă cu “București, 20 martie……..”

De ce public comunicate de presă? În niciun caz pentru că primesc bani pentru asta. Publicarea lor NU e reclamă și nu e plătită. O fac benevol și le voi publica atunci când simt că acțiunea prezentată, produsul lansat sau serviciul anunțat este unul care merită promovat.

Și ca să facem diferența dintre advertoriale și comunicate… prima categorie va avea tag-ul “publicitate“, iar a doua – “comunicat“. Ca și până acum, de altfel.

Concluzia e simplă: boio.ro nu se va schimba, dar va avea conținut mai variat. Evident, totul va fi la fel de bine selectat ca și până acum și se va mula pe gusturile mele și ale tale, cititorule.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

6 Comments

  1. Salut Adrian,

    Multumesc ca ai luat decizia sa scrii cu diacritice, imi va fi mai usor si mie ca si cititor sa te urmaresc.

    Andreas

  2. Trebuie sa faci si ceva modificari la font-urilel temei, vezi ca in titlurile articolelor nu sunt afisate corect diacriticele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*