Cea mai buna retea 3G din Romania?

Acum ca am 3GS am nevoie de o retea 3G pe masura. Una care sa nu se cheme Unlimited, dar sa aiba limite de viteza sau MB si alte mizerii d-astea romanesti. Dar si una care sa aibe acoperire buna in tara.

Asadar, ai cuvintul in comentarii:

Care este cea mai buna retea 3G din Romania, dintre cele care merg cu iPhone. Presupun ca Zapp nu intra in discutie. Ce abonament de date este cel mai bun si unde nu esti furat la minute/trafic de catre operator?

20 Comments

 1. Eu folosesc reteaua Orange si sunt multumit. Am abonament iPhone 19 in care este inclus trafic lunar de 500MB.
  In Bucuresti semnalul 3G este bun si traficul este excelent, insa nu stiu cum se comporta in alte zone.
  Chiar sunt curios sa aflu alte pareri despre celelalte retele.

 2. Eu am folosit tot anul trecut orange, internetul se misca bine, viteza la dld undeva la 230 KB/s ! Partea buna la orange este ca daca esti intr-o zona in care nu ai acoperire 3G poti folosi Edge care se misca mult mai bine decat GPRS-ul.
  In prezent folosesc Vodafone, pt 4 euro pe luna am trafic 500 MB, pe care nu i-am folosit niciodata complet. Viteza este ca aceeasi ca si orange, insa lipseste Edge-ul.
  Eu nu cred ca ar trebui sa neglijati Digi Mobilul, am un stick 3g de la ei si sunt ft multumit, am bagat cartela de Digi in Iphone, si Internetul se misca excelent plus ca ai si trafic nelimitat.

 3. eu am tot orange varianta cu 500 mb,si nu i-am terminat.se misca super bine,mai ales pe edge ptr ca ma duc des la tara unde pe alte retele nu am semnal asa cum are orange.

 4. Salut…..cea mai buna varianta posibila in Romania garantat iti spun asta este ORANGE…..obtiunea prepay de 10 euro……..in care ai cu adevarat internet unlimited, 2000 minute in retea , 75 nationale + multe alte avantaje se poate activa doar daca ai pana in 24 ani…dar problema se rezolva..o zi buna …..

 5. DigiMobil chiar se misca bine si este compatibil cu Iphone, dar nu stiu daca in afara Bucurestiului merge pe 3G.
  O alta asteptare pt mine ar fi lansarea 3G de la Cosmote in urma cumpararii Zapp.

 6. si eu folosesc vodafone cu optiunea de date cu 500MB pe care nu i-am consumat niciodata intr-o luna. am facut si un speed test si media e pe la 300 Kb. de acoperire sunt multumit in timisoara am peste tot in exterior si incasa…. doar invre-un beci unde abia am semnal normal.

 7. Eu am un iphone 3G si nu imi merge in Digi Mobil. Sunt curios cum as putea sa il folosesc in reteaua asta. Ar fi si varianta cea mai ieftina.

 8. Eu folsoesc Orange.
  Nus tiu daca e cea mai buna retea,d a rin orase merge bine.
  Una vantaj enorm fata de concurenta este ca acolo unde nu ai 3G, ai macar EDGE.

 9. De cand ma pacalesc astia de la rds ca imi dau si mie un stick… Cica nu a aparut inca in Pitesti.. Oricum nu imi trebuie pt iphone pentru ca nu am 3g ci 2g dar imi foloseste la laptop. Apropo Aurel, ti-l da cu tot cu cartela sau trebuie sa folosesti cartela din digi? Ma refer la telefon (digi mobil)

 10. eu am optiunea iphone de 12 euro de la orange, in care sunt inlusi 1 gb trafic si 500 smsuri nationale.
  eu sunt foarte multumit de orange la capitolul internet, merge bine atat in brasov, cat si in localitatile de langa el.

 11. orange se misca ok atat timp cat esti in trafic.. dupa incepi sa injuri… dupa ce ca iti castreaza la maxim viteza(ramai cu 15 k reali si asta doar noaptea) iti maresti pingul ingrozitor.. de la 90-110 milisecunde normal, la 2000-3000 milisecunde cand iti blokeaza ei.

 12. Cel mai bun pret/performanta ii la Digi, ai internet mobil nelimitat primii 3gb free daca ai fiberlink 2 de la ei cu 39 lei pe luna!!!

 13. Am un iPhone 3G cu internet de la Orange. Sunt foarte multumit de serviciu in localitate (Cluj), acolo unde am semnal 3G. Platesc 4 euro pentru 500 MB trafic. Trebuie sa ma chinui tare sa termin tot traficul intr-o luna (Youtube, Safari si roRadio).

  off-topic: Am Digi Net Mobil (stick) de la RDS. Merge foarte bine in localitate (again). Din cate stiu eu, Digi foloseste CDMA, de aceea nu prea inteleg cum merge pe iPhone… poate ma lamureste cineva. ms

  Adrian, sa ai noroc de telefon!

 14. Digi Net Mobil nu foloseste CDMA. Eventual WCDMA adica 3G. Deci merge pe iPhone. Si eu am un stick de net de la ei, am bagat SIM-ul in iPhone si merge ok. Iar traficul este nelimitat.

 15. Orange si eu. Am 500 MB cu 2 euro si ceva ( Orange Young ), se reporteaza pana la 1000 MB. Acoperire ok, dar cand iesi din oras se cam duce 3G-ul si ramai cu EDGE-ul. EDGE-ul e undeva la 15 KB/s, ceea ce e foarte ok pentru mailuri/ un google reader fara prea mari pretentii de viteza instant.

  Pe 3G prinzi maxim 3,6 Mbps, nu te astepta la 7,2 decat langa antena lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*