Cea mai buna retea 3G din Romania?

Acum ca am 3GS am nevoie de o retea 3G pe masura. Una care sa nu se cheme Unlimited, dar sa aiba limite de viteza sau MB si alte mizerii d-astea romanesti. Dar si una care sa aibe acoperire buna in tara.

Asadar, ai cuvintul in comentarii:

Care este cea mai buna retea 3G din Romania, dintre cele care merg cu iPhone. Presupun ca Zapp nu intra in discutie. Ce abonament de date este cel mai bun si unde nu esti furat la minute/trafic de catre operator?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

14 Comments

  1. Sunt abonat orange de 2 luni (am opţiunea de 4g) , mai am un modem de la Vodafone(pana acu 2luni aveam si abonament de voce).In oraşe amandoua merg la fel diferenţa e ca in momentul in care nu mai ai acoperire 3g ,pe orange te uiti la filmuleţe pe YouTube pe când la Vodafone te chinui sa descarci un email.

  2. E clar ca asta iese din discutie, eu merg pe Orange si ma doare mintea la ce taxe au baieti, facu un cost de 100 euro si platesti 7 milioane… plus ca nu mai discutam de calitate… varza, pe langa faptul ca mai mult de 30 de Kb nu prinzi pe Dwnld… Traim in Romania si asta ne ocupa… mai toti nervii ;)

  3. @Drey: mi-au dat si cartela in pachet. din pacate pe cartela nu este activat decat portul de date. Serviciile de voce sunt dezactivate.

  4. Pe hârtie Vodafone au o reţea mai buna in practica Orange sunt cei mai tari. Folosesc un prepay orange pentru netu chiar si acum când dau reply-ul asta. Între-un an si câteva luni bune de când sunt client orange si folosesc opţiunea de Internet mobil cu 500mb trafic pot spune ca am avut acoperire in 75% din judeţele si locurile in general unde am umblat, am folosit cu succes telefonul ca modem cu aceasta cartela, chiar am jucat într-o seara World of Warcraft conectat de pe telefon, doar ASA de curiozitate. Deci orange este cea mai buna alegere calitate/preţ

  5. Aaaa p.s. Zapp este reÅ£eaua de date a Romtelecom începând de anul trecut si in curând vom avea surprize foarte placute din partea Cosmote… ReÅ£eaua de date Zapp fiind mult mai buna.

  6. Eu am un abonament la vodafone de 6 EUR (TVA inclus) pentru 500 M trafic. Stau pe 3G 24 din 24 si nu am reusit sa depasesc 300 M pe luna. Viteza este foarte buna, dar cand nu am 3G si trece pe GPRS, e groaznic.

  7. dupa cate am inteles Orange-ul va avea puterea sa taie orice consumator de internet prin telefon care “suge” prea mult din tzeava cu aplicatii gen voice over ip. eu folosesc vodafone 4,75 euro/luna pt 500MB. bafta

  8. sal cine ami spune si mie care e problema am modem. orange si de acuma o saptamana am 3g+ mia mers netu foarte bine o zi cu 230 KB/s am scos 2 filme si a 2 zi nu a mai mers la viteza de 230 KB/s cu toate ca am si acuma 3g+ si nu inteleg dc ma puteti ajuta ms

  9. sunt 2 chestii ce poti sa le iei in seama si anume: 1) depinde cat trafic ai inclus pt ca la astfel de modemuri ai ceva de genul 1GB/luna la viteza maxima dupa care ti se limiteaza tzeava la 128Kbs (care impartit la 8 rezulta 16KBs viteza de download) si 2) mai exista posibilitatea ca in acea saptamana sa fi fost singur pe celula de 3G si ai folosit toata banda pentru tine dar acum sunt mai multi si banda se imparte.

  10. uite, cine chiar e curios ce nivel de semnal are fiecare operator intr-un anumit loc, poate solicita niste masuratori in avans inainte de a semna un contract pentru 24 de luni. Se pot obtine harti cu masuratori precum cele din site-ul http://www.telecom-coverage.org.free la nivel de metru patrat. Se pot face masuratori si in indoor( fara GPS bineinteles). Apoi se poate decide daca merita un abonament la operatorul A,B,C sau D. Valorile obtinute astfel sunt valori reale, masurate nu povesti despre "predicitii" sau estimari cum gasiti pe site-urile oficiale ale operatorilor. Mai ales daca vorbim de abonamente corporate (peste 2 de SIM-uri) devine importanta alegerea. Inca ceva, nivelul de semnal este cel mai important criteriu pentru a avea un serviciu de date bun dar mai sunt si alti factori care pot afecta buna functionare( incarcarea retelei sua a celulei respective, tipul de abonament, posibile probleme de O&M la data masuratorii etc).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*