Browserul, mereu in versiune Beta

De cind ma stiu am fost pe versiunea BETA atunci cind vine vorba de browser. Am folosit cel putin 5 ani Firefox si mi-am descarcat numai versiunile BETA. Apoi am renuntat la el in favoarea Chrome Beta.

Cu mici exceptii, totul a mers intotdeauna bine. Stiu ca exista Chromium si Canary, dar nu ma tenteaza din citeva motive:

– lipsa auto-update-ului

– Bug-urile.

Prefer Chrome BETA pentru ca este mereu la zi cu noutatile aduse de Google, isi face auto-update si este Chrome – cel mai bun browser de pe piata.

Pe de alta parte, aseara am zis sa dau un vot de incredere Microsoft si sa instalez IE9 pe un laptop cu Windows XP. Ei spun ca noul browser merita.

Guess what? IE9 nu merge pe Windows XP, asa ca i-am facut cunostinta proprietarului cu ultima versiune de Google Chrome si am sters un Firefox si un Internet Explorer care consumau resurse, nu randau bine paginile si nici nu incarcau prea repede paginile.

Userul a ramas placut impresionat de faptul ca Google Chrome se lanseaza si se misca mai repede si eu stiu ca va avea mereu ultima versiune de browser si informatiile ii sunt protejate.

Tu stai pe BETA, stabil sau bleeding edge si de ce?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

8 Comments

 1. Salut. De la vers 14 stau pe Chrome dev. Update automat. A crapat de maxim 2 ori (din cauza plugin-urilor in maj cazurilor) in rest…merge foarte bine

 2. Momentan firefox imi tine minte parolele, bookmarkurile si history de vreo 3 ani.
  Nu stiu daca pot trece pe chrome cu chestiile astea si sa le pastrez in caz ca imi schimb pc-ul sau reinstalez sistemul de operare

 3. @gLauR: atunci ai nevoie de Chrome neaparat! La instalare poti sa importi absolut totul din Firefox. Dupa aceea te loghezi in Chrome cu un cont de Gmail si toate cele vor fi salvate acolo. De fiecare data cind instalezi Chrome pe un computer nou sau pe al tau dupa o reinstalare te loghezi cu contul tau de gmail si vei vedea imediat hstory, bookmarks, parole si tot ce vrei tu.

 4. @adrian boioglu: Atata doar ca in Chrome nu iti poti proteja parolele cu o parola master; daca se mai intampla sa ti se aseze din cand in cand si altcineva la calculator, ghinion! Cat despre sincronizarea prin Google, toate bune si frumoase pana cand te trezesti cu toate bookmark-urile dublate sau triplate. Eu am patit-o de trei ori pana acum. Sa stai sa treci manual prin cateva sute de boomarkuri sa le triezi nu e deloc o fericire.

 5. ca si programator folosesc doar mozilla, daca ar aparea add-on pentru safari cu Web Developer Tools pentur programatori atunci as trece pe safari, ca s emisca rapid.

  Dezavantaje: Se incarca totul rapid ca salveaza totul in PC, daca stergi cache atunci observi ca nu se mai incarca asa repede.

  Pentru mine e foarte nasol sa se salveze totul in PC, pentru ca trebe sa sterg cache ca sa vad modificarile ce le fac la site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*