“Bilet cu doua calatorii”

Imi place sa scriu si abia astept sa am timp sa revin la pasiunea mea. Nu ma refer la scrisul pe blog, la stiri de televiziune, ci la literatura SF.

O chestie pe care am descoperit-o in urma cu mai bine de 12 ani era scrisul in doi. Reteta e simpla: scrii o povestire cu o alta persoana fara sa discuti subiectul si fara sa stabilesti de la inceput ce urmeaza. Scrie mai intai unul dintre noi, apoi celalat citeste si scrie mai departe. Schimbarile de unghi de abordare si poate chiar si de stil sunt evidente, unoeri. Alteori povestea curge fara sa-ti dai seama cine a scris fiecare fragment.

screenuxu.png

Bilet cu doua calatorii” este doar un inceput de povestire. Sau poate de roman? Mi-ar fi placut sa mearga mai departe, dar poate ca e mai bine sa se opreasca aici. In felul asta imaginatia cititorului poate sa o duca mai departe. Am scris-o cu Nicole Vasilcovschi.

Astazi povestirea a aparut in Revista Helion. Iti recomand sa o citesti si sa-ti lasi imaginatia sa completeze povestea.

Bilet cu doua calatorii” este prima povestire pusa pe hartie din 2005 pina azi.

PS: sunt curios daca ghicesti ce parti sunt scrise de mine si ce parti ii apartin lui Nicole.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*