Firefox pentru iOS a venit 3 ani prea tarziu

iPhone-ul a fost lansat în 2007. Un an mai tarziu puteai sa faci aplicatii pentru el. Safari a fost, pentru multa vreme singurul browser. Chiar si asa, in iunie 2012 am avut parte de Chrome pentru iOS.

O vreme, Chrome a fost browserul meu preferat pentru iOS pentru ca il foloseam si pe Mac si sinronizarea ma ajuta enorm. Cand am dat de XMarks si am putut sa fac sync de bookmarks intre Safari si Chrome nu a mai fost nevoie de Chrome pe iOS.

Acum folosesc Safari si pe Mac, asa ca nici nu mai am instalat Chrome pe iOS.

Si iata ca in noiembrie 2015 (la 3 ani si 5 luni dupa Chrome) apare in AppStore si Firefox. Un browser care mi-a fost foarte drag pe computer in urma cu multi ani, dar care acum nu mai are nicio relevanta.

Ii pasa cuiva ca Firefox este un browser gratuit? Ca poti sa-l sincronizezi cu cel de pe computer? Da, e bine ca exista, dar vine mult prea tarziu si pe o piata supra-saturata.

E nevoie sa mai spun ca Safari are functionalitati de blocare a reclamelor si ca pe Firefox le vezi?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. Safari își bate joc de Firefox și Chrome. Odată cu El Capitan, am renunțat la Chrome și am trecut doar pe Safari. Nu regret. Am passwords, am 1Password, bookmarks, history și toate cele + mai puțină memorie consumată.

    Firefox din păcate e în plină cădere…

  2. Firefox e pe o panta descendenta de ceva timp incoace. Dupa parerea mea optimizarea browser-ului pe desktop lasa de dorit. Pe o configuratie performanta (i7, 12GB RAM, SSD) pur si simplu (te rog sa-mi scuzi expresia) merge in bataie de joc. Daca se deschid mai multe taburi cu site-uri “grele” e terminat.
    Sincer nici nu ma mir ca nu s-au prea stresat pana acum sa lanseze o varianta pentru iOS.
    Nu cred ca au foarte mult succes cu varianta pentru Android (poate ma insel). Personal inca nu am testat Firefox pe Android.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*