Beta

Am mai scris despre asta si atunci cind a aparut iOS 5 Beta 1. Apple chiar crede ca software-ul propus este BETA. Tocmai de aia se cheama Beta 1 sau Beta 2 si o sa se tot cheme asa pina cind dispare eticheta de dupa iOS 5.

Au aparut o gramada de destepti care dau rating-uri mici in AppStore unor aplicatii pentru ca nu mai merg cu iOS 5 Beta 1. E si normal sa fie asa: iOS 5 nu este destinata decit developerilor, nu userilor. Iar developerii nu instaleaza noul sistem de operare decit pe un iDevice de test. Acel Device nu ruleaza alte aplicatii decit cele scrise de omul care a facut update-ul. El nu se gandeste la Jailbreak sau Unlock decit daca are o aplicatie care apare in Cydia.

Tot asa au aparut o gramada de destepti care judeca Apple pentru ca in Beta 2 a fost dezactivat FaceTime. Apple nu numai ca l-a dezactivat, dar a si mentionat asta in informatiile care insotesc Beta 2. Asta pentru ca developerii lor lucreaza la asta. FaceTime pentru iOS 5 e in lucru. Nu stim daca asta inseamna ca va fi redesenat, dar stim ca nu trebuie sa ne intereseze ca nu merge in Beta 2. Va fi acolo in iOS 5 final.

Am vazut si oameni care critica faptul ca Notificarile de pe Lock screen si-au schimbat design-ul odata cu Beta 2. Asta inseamna teste. Nu inseamna ca ele vor fi neaparat la fel in varianta finala.

O alta categorie sunt cei care par nemultumiti ca Sincronizarea prin WiFi nu e ceea ce pare a fi si protesteaza din cauza asta pe Twitter sau pe blog. Dan Paul este unul dintre ei. Dan stie ca il laud daca scrie ceva bun, dar de data asta nu are niciun drept sa discute despre o functie care merge nu tocmai bine in iOS 5 Beta 2.

Ca sa nu mai zic ca toti cei care au acces la versiunile Beta sunt sub NDA. Un developer care se respecta nu isi ofera ID-ul de developer tuturor prietenilor pentru ca acestia sa descarce Beta 2 si sa o discute pe blogurile personale sau pe Twitter.

Ti-ai cumpara o masina care nu are podea doar pentru ca e noua si toata lumea o vrea?

Faptul ca Gmail a avut eticheta de “Beta” pentru 4 ani sau ca Yahoo messenger pentru Mac se cheama tot “Beta” de vo 3 inseamna cu totul altceva. In cazul Google era o joaca. In cazul Yahoo software-ul lor e plin de bug-uri care trebuiau rezolvate de mult, dar ei prefera sa le ignore si sa agate eticheta “Beta” timp de 3 ani.

Vrei iOS 5? Asteapta pina in toamna. Te vei bucura de el in toata splendoarea. Daca ajunge la Beta 6 sau GM si totul e absolut OK, atunci poate vrei sa-l instalezi ca sa te distrezi putin. Nu pe un iDevice pe care te bazezi zi de zi.

Pina atunci, ne revedem cu un post asemanator la iOS 5 Beta 3.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

7 Comments

 1. Esti prea pasional.
  Articolul meu facea parte din categoria constatari si nicidecum plangeri. Inteleg ce inseamna un beta.
  Ti-am raspuns la mine pe blog. E bine uneori sa mai ai si pareri contradictorii :))

 2. sa vezi ce de megabytes mananca asta pe un 3G… de n-o sa aiba astia plangeri la operatori ca le dispar bitii peste noapte :)) asta din cauza updateurilor sau de la notificari mai “ample”

 3. O idee ar fi fost ca Apple sa limiteze cumva darea de rating-uri daca ai iOS 5 beta instalat. Nu stiu daca este posibil dar ar fi fost o solutie utila pentru dezvoltatori.

 4. La Apple “beta” este chiar beta. un home-user, sau mai bine zis un user, nu are voie sa vorbeasca despre o versiune beta, pt ca nu o va intelege….asa ca Dl. Dan P, las-o moale cu comentariile; Adrian are dreptate aici.

3 Trackbacks / Pingbacks

 1. iOS 7 Beta nu e pentru tine | boio.ro
 2. Apple da BETA la tot cartierul | boio.ro
 3. OS X Yosemite Public Beta | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*