Mozilla a inteles gresit afacerea cu update-urile dese

Firefox a ajuns la versiunea 5.0 la doar 3 luni de la lansarea 4.0. Foarte bine, Google are un ciclu de 6 saptamani cu Chrome si totul merge excelent.

Problema e ca Mozilla nu intelege cum sta treaba cu update-urile. Odata cu lansarea Firefox 5.0 au anuntat si ca renunta la suportul tehnic pentru 4.0.

Ce face o mare companie care abia a reusit sa implementeze Firefox 4.0 pe toate computerele din dotare? Isi pune iar oamenii a munca si pusheaza update-uri corporate. Asta inseamna inca doua luni de munca pentru sute de mii de computere.

Pe de alta parte, multi developeri nici nu au updatat extensiile pentru 4.0. Si nu ma refer la add-on-uri necunoscute, ci la jucarii pe care le foloseste toata lumea zi de zi, unele dintre ele fiind dezvoltate chiar de companii mari.

Dar pina la urma, cine mai foloseste Firefox? (mda, stiu ca mai sunt cativa care nu au auzit de Chrome, asa ca intrebarea e retorica).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

7 Comments

  1. Si eu folosesc Mozilla, si e mult mai bun decat Chrome la cum il utilizez eu, si speed dial arata mai bine, pe Chrome e total aiurea sincer

  2. Si Google ofera suport doar la release-ul curent de Chrome. Iar Firefox ramane cel mai bun tool de web development in momentul de fata :)

    Iar despre extensii pot spune ca aproape toate extensiile compatibile cu Firefox 4 sunt compatibile si cu Firefox 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*