Bahamas, vacanta unde totul este posibil

Am petrecut sase ani in SUA si am fost de citeva ori bune in Bahamas: Freeport, Nassau sau Paradise Island. Am vazut toate chestiile superbe de pe acolo dar si pe cele rele.

La doi ani dupa ce m-am intors din SUA a venit momentul sa mai si pun pe hartie experientele mele de acolo si sa dau sfaturi de calatorie celor care vor sa-si petreaca vacanta in Bahamas.

O călătorie în arhipelagul din apropierea Floridei te poartă prin mijlocul sărăciei şi al kitschului, apoi direct în cel mai mare lux şi cele mai tari senzaţii pe care le-ai trăit.

Articolul, care se intinde pe doua pagini de ziar, il gasesti in editia de astazi a Adevarul, dar si pe site-ul adevarul.ro.

Citeste-l, savureaza povestile si spune-mi ce-ti place sau ce vrei sa stii in plus.

Bahamas este un arhipelag format din 700 insule, insuliţe şi pietre“. Aşa îţi descrie un localnic ţara lui. Şansele să găseşti ceva care să-ţi şi placă sunt, din păcate, invers proporţionale. Pe cât de multe, pe atât de sărace, mizere. Nu e nevoie să le vizitezi pe toate (şi nici nu ai putea) ca să-ţi faci o idee. Dar poţi să treci de la mahalale la Paradis dacă vizitezi doar capitala, Nassau, şi împrejurimile ei.

Eşti pe o insulă, aşa că drumul cel mai scurt este fie pe calea aerului, fie la bordul unei nave de croazieră. Şi sunt zeci de astfel de curse în fiecare zi către Bahamas.

Primul gând pe care îl ai atunci când păşeşti în 
Nassau este că dacă Bahamas nu ar fi fost atât de aproape de Florida, oamenii din insule ar fi murit de foame. Atât de mare e proporţia veniturilor din turism. Şi, cu mici excepţii, nici nu e un turism de lux, sofisticat sau bine făcut. Adeseori este unul de duzină, pe care americanii şi alte naţii îl acceptă doar pentru că nu e în ţara lor şi pentru că este puţin mai ieftin. Pretenţiile scad odată cu primul pas pe doc sau pe aeroport. Dacă eşti în căutarea luxului, nu îl vei găsi atât de uşor, dar cu siguranţă poţi să ai o vacanţă frumoasă şi nu foarte scumpă.

Când zici Bahamas te gândeşti la plaje virgine şi ocean cu apă limpede, vegetaţie luxuriantă. Imaginea de la sol nu este aceeaşi pentru că tonurile de gri şi praful iau locul străzilor de vacanţă, iar plaja superbă este lipită de un oraş care miroase urât. Important este să ştii să găseşti pietrele nestemate dintre cele 700 ale Arhipelagului Bahamas. De departe cea mai strălucitoare este resortul Atlantis de pe Insula Paradisului.

Citeste restul pe adevarul.ro


Apropo, iti recomand si alte doua articole din sectiunea Travel de pe Adevarul. Citeste-le ca sa vezi ce am facut eu in Cozumel, Mexic si Miami, Florida, USA.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*