Afacerea hiper-locala: o paine de casa

O vecina vinde paine. Asa, si?

Eu cred ca asta e viitorul comertului si mai ales, asta e viitorul legaturii intre oameni. Lasa-ma sa-ti spun o poveste.

Dupa amiaza m-am trezit cu o vecina la poarta. Sta in acelasi cartier, la citeva case mai departe. Ne despart 200 metri si cred ca am discutat odata, in urma cu mai bine de un an. Femeia avea o pasiune si a avut o idee. Nu a gasit prea multa incredere la sot, dar a zis sa incerce. Asa ca a luat intr-un rucsac doua paini si un cozonac – toate calde si a plecat sa discute cu vecinii din cartier.

Ideea ei este pe cit de simpla, pe atit de interesanta. Vrea sa faca paine pentru cartier. In zona au aparut o gramada de case si vile – unele mai sarace, altele impunatoare si stim cu totii ca paine este un aliment nelipsit.

Nu ducem lipsa de magazine in cartier. Sunt cel putin trei care iti ofera cite 4 feluri de paine fiecare. Pretul este bun, calitatea este dovedita asa ca unde ar mai avea loc cineva care produce la scara mica?

Ei bine eu sunt convins nu numai ca are loc, dar cred ca pasiunea vecinei se poate transforma intr-o mica afacere. Un cuptor, ingrediente naturale si munca ei de dimineata si fiecare om de pe strada are in jurul prinzului o paine calda. Le vinde cu 2 lei pentru 500 grame. Eu zic ca e un pret corect si sunt convins de calitatea produsului. Daca vrei sa te rasfeti, acelasi cuptor coace si cozonac cu nuca, stafide si cacao dar si pizza de casa. Tot la preturi acceptabile.

Femeia vine acum din poarta in poarta, discuta cu oamenii despre ideea ei si ii indeamna sa guste o bucata de paine proaspata sau o felie de cozonac. Atunci cind va avea clienti in fiecare zi probabil ca vestea se va duce de la om la om.

Nu am gustat inca din painea ei, dar mi-am propus sa o fac. Pe de o parte ma scuteste de un drum la magazin (care e putin mai departe decit sta ea), nu ma mai preocupa termenul de valabilitate si nici felul painii. Stiu ca o primesc acasa, e proaspat scoasa din cuptor si a fost facuta in conditii curate.

Mai presus de orice sunt incintat ca pot sa ajut un om sa isi transforme visul simplu in realitate.

Promit sa revin dupa ce primesc prima paine.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. Super ideea si bafta in realizarea ei!
    Sa ne tii la curent cu evolutia afacerii. Sper din tot sufletul sa-i reuseasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*