50 dolari pentru ochii tai

Apple ofera de azi MacBook Pro (15″) cu ecran mat. Oare merita 50 dolari in plus pentru sanatatea ochilor tai?

Well, ca sa fiu sincer, eu am varianta glossy si nu am avut probleme cu ea. Asta si pentru ca atunci cind imi folosesc laptopul in aer liber nu stau cu ecranul in soare. Chiar si asa, cu luminozitatea display-ului la maxim pot sa stau in cel mai puternic soare si tot vad ce scrie pe el.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. sincer, glossy este cea mai proasta idee la un laptop…si nu numai pentru ca outdoor ai lizibilitate 0 dar si pentru indoor. Si nu e numai o chestie de gust ( blonda, bruneta, etc) ci o chestie pur medicala si cu baze in fizica, care se numeste acomodarea la vederea de aproape si la vederea la distantza….ca sa ma fac inteles, asa cum aparatele cu zoom optic se “chinuie” uneori sa focalizeze , asa se intampla si cu ochiul uman si ecranul glossy…adica imaginea de pe desktop reprezinta acomodarea la vederea de aproape, iar in acelasi timp imaginea reflectata a neonului din spate, veiozei, televizorului, fortzeaza ochiul sa faca acomodarea la distantza (la infinit)…”jocul” asta de aproape-departe cat de tare ai incerca sa ignori reflexia, oboseste ochiul si in urma unor cercetari recente chiar poate determina anumite afectiuni…este un pas important desi destul de tardiv al lui apple, nu ca asta nu ar fi o caracteristica a lor ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*