37 milioane iPhone vandute in ultimul trimestru 2011

Daca 37 milioane de iPhone vandute (comunicatul oficial e aici) in ultimele 3 luni ale anului 2011 nu iti suna mult, hai sa facem citeva comparatii:

1. In 2011 s-au vandut tot atitea iPhone cit in 2007, 2008, 2009 si 2010 la un loc.

2. Google a activat 59,6 milioane device-uri cu Android (asta include si toate chinezariile aparute pe piata).

Toate iPod, iPad si iPhone vandute de Apple in aceeasi perioada depasesc 60,1 milioane device-uri.

3. Vanzarile la iPad in ultimele 3 luni ale lui 2011 depasesc 15,4 milioane bucati. Pe locul doi la tablete este Kindle cu 3,9 milioane vandute, urmat de Samsung cu 1,3 milioane.

4. Profitul Apple din aceeasi perioada depaseste veniturile totale ale Google.

via via

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. Sa vedem acum ce mai comenteaza Samsung si LG despre. Nu sunt impotriva Androidului, insa deocamdata Android nu este pregatit in infrunte iOS in formula actuala.

  2. 60 de milioane de device-uri inseamna 60 de milioane de sisteme de operare iOS, asta daca nu in categoria ipod incluzi si ipod shuffle sau alea mai vechi (daca mai exista) care nu stiu daca foloseau vreo versiune de iOS. Deci Android undeva peste 59 de milioane, iar iOS putin peste 60 de milioane. Atunci de ce Android reprezinta vreo 50 si ceva la suta din piata de smartfonuri iar iOS parca vreo 18%? Unde e greseala ?

  3. @ionut: pentru ca la Android pui la socoteala si chinezariile ieftine care ruleaza Android 2.0. Iar Google numara oricum activarile, nu terminale vandute. Daca tu dai un factory reset si apoi reinstalezi si reactivezi un terminal cu Android, aia se cheama o noua activare.

  4. posibil. oricum nu cred reprezinta un mare procent acele chinezarii din numarul de device-uri vandute cu android. Eu unul nu cunosc pe nimeni care sa aibe si un om oarecum intreg la cap nu cred ca si-ar lua un telefon chinezesc cu android. O tableta poate, dar iar cred ca reprezinta un procent mult prea mic. Iar legat de numarul de activari eu zic ca e o diferenta prea mare ca absolut toate device-urile din lume sa fie “activate” si a 2-a oara. Oricum nu cunosc si poate ceea ce stiu sunt doar niste zvonuri lansate pe internet, dar totusi nici in acel comunicat de la apple nu m-as increde. Este totusi o schema de marketing. Plus ca e destul de greu sa ii verifice cineva

  5. @ionut: nicio companie nu are curaj sa inventeze cifre de vanzari. Pe baza lor se calculeaza si tranzactioneaza valoarea actiunilor, impozitele catre stat etc.

1 Trackback / Pingback

  1. Penibilul Steve Ballmer | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*