Zonga – Private BETA Fail romanesc

De citeva saptamani, citiva bloggeri respectabili fac reclama unui produs fara nume. O oarecare “Ziua Z” era programata astazi.

Acum stim ca ei promovau Zonga.ro – un site de muzica facut in Romania, pe care ai playlist-uri si muzica si pe care asculti ce vrei tu. Un fel de Pandora sau de Rdio romanesc, probabil. eOK nu facea asta acum cativa ani?

Zic “probabil” pt ca Zonga este in private beta.

OK, e dreptul fiecarui site sau serviciu sa fie in “private beta”. Dar atunci de ce au lansat o aplicatie de iOS care este deja in AppStore si o aplicatie de computer (care e facuta pe Adobe Air)?

E absurd sa lansezi aplicatii si sa nu ai serviciul pe care ele se bazeaza functional. E absurd sa ai o aplicatie de computer care se bazeaza pe o alta aplicatie pe care userul nu o are instalata.

Si e la fel de absurd sa limitezi aplicatia ta de iOS la iTunes Romania.

Sa intelegem ca e in private beta pt ca are inca probleme? Atunci dai aplicatia de iOS userilor pe alte cai, nu o publici in AppStore.

Sa intelegem ca nu vor un flux mare de useri pe serverele lor? Daca nu ai servere nu te apuci sa faci aplicatii de Streaming audio.

Ca sa nu mai zic ca paginile de Blog si “Despre noi” de pe zonga.ro nu duc nicaieri la ora asta.

Si ca sa nu spuna ca doar ii critic, zonga are si partile lui (ei?) bune: Colectia completa Vali Vijelie este deja pe site!

Nu stiu cine a sfatuit echipa de la Trilulilu sa faca o astfel de lansare, dar au dat-o rau de tot in bara!

Sa ne intelegem: o lansare prost facuta nu echivaleaza unei idei sau unui site prost facut. Poate ca Zonga o sa fie un serviciu bun, dar au pornit la drum cu stangul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.