YouTube Red – cum sa NU faci afaceri

You Tube a anuntat noul lor produs YoTube Red. Platesti 10 dolari/luna pe desktop sau 13 pe iOS pentru a avea parte de o experienta fara reclame, pentru a descarca offline clipurile si pentru a beneficia de background play.

YouTube Red nu e disponibil in Romania inca si sunt tare curios cine ar plati un astfel de abonament lunar.

De ce zic ca NU asa se fac afacerile? Ei bine, pentru ca pana acum cateva luni puteai sa asculti audio dintr-un video de YouTube in background si pana acum un an reclamele nu erau atat de enervante. Inteleg ca si YouTube trebuie sa faca bani din ceva… ca doar Google nu are zeci sau sute de miliarde de dolari in cont…

Dar parca nu asa. Daca vrei sa faci un produs premium e ok daca iei ceea ce ai deja si adaugi noi functionalitati. Cu alte cuvinte, nu te apuca sa distrugi un produs bun timp de cateva luni spre un an doar pentru a adauga functionalitatile vechi la el si sa ceri bani pentru asta.

Stiu ca YouTube nu o sa moara daca nu are clienti si ca ei castiga oricum suficient de bine din reclamele afisate, dar asta e un pas care ii deranjeaza pe utilizatori si nu da bine pentru ei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

7 Comments

  1. eu din cate am inteles acesti bani se vor impartii cu content creators in functie de cate minute stai pe canalul lor pe luna din totalul de minute pe care le stai pe youtube … si daca esti fidel la cate-va canale sunt sigur ca acest serviciu ii va ajuta… cel putin asa explica TotalBiscuit unul dintre cei mai mare game critics de pe youtube.

  2. Cu placere! Singura problema pe care am intalnit-o pana acum a fost cu Google Analytics. Acolo il poti dezactiva pentru ca nu vei mai fi capabil sa iti verifici datele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*