YouTube dispare din iOS?

Ultima versiune beta (4) din iOS 6 nu mai contine aplicatia YouTube. Si asta nu pentru ca Apple nu mai vrea, ci pentru ca licenta de folosire a ei a expirat. Asta inseamna ca Google nu a reinoit-o. Evident, o poate face pina cind apare iOS 6 final.

Userul de YouTube poate sa intre pe youtube.com sau versiunea mobila a site-ului.

Apropo, de cite ori ai folosit aplicatia YouTube in ultima luna, de exemplu?

Si, daca tot a venit vorba de aplicatii inutile… am si eu o lista. Astea din poza de cind nu mai sunt obligatorii?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

9 Comments

 1. Poate nu zilnic, dar cand sunt la calculator si baietelul meu vrea sa vada cate un desen animat … conectez telefonul la televizor si intru pe YT sa-i pun filmulete de acolo.
  Nu este o aplicatie fara care nu poti trai (poti sa folosesti YT si din browser) dar este buna s-o ai pe telefon.

 2. pe telefonul meu mai deloc… insa pe iPad cred ca este cea mai utilizata (de catre fetita mea).. cantecele, desene, etc… O sa vezi si tu :D

 3. un add to home screen la pagina de youtube si e exact acelasi lucru.eu in 4 ani cred ca am intrat de 5-6 ori in aplicatia din iOS.

 4. “Asta inseamna ca Google nu a reinoit-o.” – Te-ai gandit ca poate Apple nu a cerut reinoirea licentei?

  O declaratie oficiala Apple:
  “Our license to include the YouTube app in iOS has ended, customers can use YouTube in the Safari browser and Google is working on a new YouTube app to be on the App Store.”

  Plus, The Verge zice ca aplicatia va fi scoasa doar de pe deviceurile iOS6. Se pare ca licenta nu este data pentru o versiune de iOS, ci pentru o gama de deviceuri.
  Tot The Verge au publicat o declaratie a unui purtator de cuvant Youtube:
  “we are working with Apple to ensure we have the best possible YouTube experience for iOS users”

 5. nu am prea folosit aplicatia Youtube… Totusi, ar fi bine ca in Appstore sa apara o aplicatie facuta de Google, eventual doar ca o alternativa la browserul nativ.

 6. @Ovidiu: Da, m-am gandit ca Apple nu a cerut reinoirea licentei. Si am ajuns la concluzia ca nu avea niciun motiv sa o faca. Tocmai de aceea nici Maps nu vor mai fi Google Maps, ci Apple Maps. Google va avea o aplicatie YouTube in AppStore. O aplicatie care trebuie sa respecte regulile AppStore si sa nu aiba avantaje asupra altor aplicatii similare. Cum ar fi Vimeo.

  Aplicatia va disparea de pe iOS pentru ca in conceptia Apple si a oricarui user Apple ultimul iOS este cel la care te referi atunci cind spui iOS. Nu este logic sa ai un device la zi fara un iOS la zi.

 7. Total de acord. Ma gandesc ca exista persoane care probabil folosesc alt player de Youtube pe iDeviceurile lor, nu ar fi corect ca Apple sa le bage una pe gat.
  Insa ce am inteles eu din articole citite este ca iOS 6 va veni cu vechea aplicatie de Youtube, doar ca numai pentru aparatele actuale, de la iPhone 4S si iPad 3 in jos. E ciudat. Cred ca este prima cand ofera ceva in plus pe terminalele vechi fata de cele noi. :)
  Na, acum poate am interpretat gresit. Vom afla in curand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*