WWDC 2015 – Ce vrei sa anunte Apple?

Astazi incepe WWDC 2015 – conferinta developerilor de iOS si OS X, iar traditia prezentarilor sub forma de keynote continua cu una inceputa de Tim Cook, la ora 20.00 (ora Romaniei).

WWDC este momentul cand aflam ce vom avea nou in OS X si probabil in iOS, dar si ce hardware nou putem sa asteptam in acest an. Anul 2015 ar putea aduce un Apple TV mai bun (nu neaparat televizor), un iPhone 6s de dimensiuni mai mici, dar si un iOS 9 care sa mearga bine pe versiunile mai vechi de iPhone.

Este de asteptat sa avem si ceea ce se zvoneste ca va fi Apple Music – un serviciu care combina iTunes Radio cu Spotify sau Beats Music. Platesti o taxa lunara si asculti cata muzica vrei.

Imaginea aceea colorata imi spune ca Apple TV s-ar putea transforma intr-un fel de hub pentru restul device-urilor. Cum ar fi ca el sa inlocuiasca router-ul, Time Capsule si sa descarce singur, automat un update pentru iOS sau OS X atunci cand el apare. Utilizatorul nu va face altceva decat sa-l descarce pe computer din reteaua locala, la nevoie.

Eu astept un OS X mai stabil. Problemele din OS X Yosemite nu sunt mari, dar sunt multe si ciudate. Tot felul de erori (in special cu partea de retea si Mail) care nu au fost rezolvate.

Apple a terminat cu partea de design si acum trebuie sa lucreze la ce tine de performanta si stabilitate.

O sa se vorbeasca si de SDK-ul pentru Apple Watch si despre viitorul aplicatiilor pentru ceasul inteligent. Partea asta nu ma intereseaza decit ca informatie pentru ca nu va utilitatea unui Apple Watch.

Poti sa urmaresti Keynote-ul de astazi de la ora 20.00 pe Apple TV sau in browser (Safari) pe un Mac cu cel putin 10.8.5 sau iOS 6.0.

Asa cum te-am obisnuit, voi trece in revista momentele importante ale serii intr-o sesiune de Live Blogging menita sa-i ajute pe cei care nu pot vedea conferinta Apple sau pe cei care au nevoie de informatiile relevante in limba romana.

Tu ce vrei sa aduca nou Apple?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*