Why I didn’t buy the iPhone 6 (or 6 Plus)

I have been an early adopter of Apple products whether it’s hardware or software. I read and know enough about them to know if it’s worthy.

The iPhone 6 and iPhone 6 Plus were not on my list. The people around me or the ones who have asked me already know this, but I feel it’s time to let it out in a more public manner.

I own an iPhone 5s for a few good months and I am happy with it. Sure, iOS 8.0.2 is really buggy and I hope iOS 8.1 will solve all the issues with that. However, nothing that the iPhone 6 has makes me wanna buy it.

The screen is too big. It’s not like I got longer fingers since the iPhone 5s came out so the new iPhone models do not appeal to me.

NFC? Better Camera? Two-pane apps, landscape mode? Nope. None of these are too important for an upgrade.

if you are thinking you should get a new iPhone now then I think you should get an iPhone 5s. Switching from a bigger screen Android or Windows Phone? Get the iPhone 6 (not the 6 Plus) and you will be happy.

I’m not saying Apple didn’t make a great phone. iPhone 6 and iPhone 6 Plus are the best smartphones on the market. It’s not the hardware specs, it’s the whole package that’s important and iOS and the apps are still better on iDevices.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

8 Comments

 1. Apple nu se va mai intoarce la display-uri mai mici de 4,7 inch. Asa ca ori vei ramane la iphone 5s pana imbatranesti fie vei face trecerea la un ecran mai mare :))

 2. Eu voi incerca un PLUS – imi vand 5S si mini iPad cu Retina si ramana cu PLUS, sa vad daca o sa imi placa … intodeauna am ras de NOTE ca e paleta de Ping-Pong, dar a venit momentul sa incerc …

 3. Am luat un Plus ( Space Gray/ 64Gb ) de cateva zile. Recunosc ca mi-a fost cam greu la inceput, fiind mare, chiar destul de mare si incomod la tinut in mana, buzunar dar m-am obisnuit usor si acum chiar imi place. Discutasem in prealabil cu terte persoane care foloseau alte terminale cu aceasi dimensiune si toti, dar toti m-au spus ca acum nu ar mai trece la ceva cu ecran mai mic.
  Imi place si sunt extrem de multumit acum , desi inca am si 5S-ul care m-a slujit cu brio si pe care inca il mai tinusem pentru eventualitatea ca nu m-as obisnui cu Plus-ul .
  Eu recomand tututor care au in vedere un update sa le incerce inainte, sa experimenteze care e cea mai buna solutie pentru ei si sa nu se intimideze de comentariile altora care spun ca e prea mare sau foarte mare.In definitiv fiecare isi personalizeaza nevoile dupa posibilitati si cerinte.
  Succes :)

 4. @Dan Paul: niciodata sa nu zici niciodata :) Daca fac un iPhone mini? :) Nu neaparat de 4-inch. Poate ceva intermediar…

  Pe de alta parte, sunt constient trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea unui device mai mare si pina prin 2015-2016 poate o sa am si motive sa-l cumpar.

  @Doru: cind aveam iPhone 4, ecranul de la 5s mi se parea mare si ciudat. Acum mi se pare ideal, iar cel de la iPhone 4 e insuficient.

 5. Buna Adrian. Sunt detinatorul unui Iphone 4S, de 2 ani 6 luni. Sunt foarte multumit de el. Acum a venit timpul sa imi cumpar un telefon mai nou.
  Intrebare: Iphone 5S sau Iphone 6 4.7″ ?
  Dispun de bani pt ambele variante (iphone 5s 2000lei , iphone 6 4.7” 2600lei).
  Care dintre modele mi-l recomanzi sa il cumpar? Astept raspuns. Multumesc.

 6. @Andrei: Daca cel de 4.7 nu ti se pare prea mare, ia un iPhone 6. Daca e mare, ia un 5s. Oricum ar fi, incearca sa pui mana pe unul si vezi cum ti se pare in mana.

 7. Dupa ce te obisnuiesti cu un ecran mai mare iti e greu sa treci pe unul mai mic. E adevarat ca unul mai mic e mult mai comod, dar atat
  Probabil 6Plus e cea mai buna varianta daca ai nevoie de un singur device care sa fie si telefon si sa tina si loc de tableta.

 8. Ecranul la iPhone 6 si toata partea din fata arata super. Spatele, in schimb, mi se pare foarte urat si lipsit de eleganta. Acesta mi se pare motivul pentru care iPhone 6 nu merita banii. Ma uit la 5S si mi se pare MUUUULT mai elegant. Daca se pastra acelasi design elegant cu un ecran mai mare cred ca ar fi fost telefonul perfect.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*