Tutorial: Jailbreak si deblocare pentru orice iPhone cu iOS 4.2.1 fara update de baseband

Momentul mult asteptat a sosit. Un nou-venit pe piata developerilor – Nadeem Ateyeh, a scos un Pwnage Tool neoficial care poate sa faca Jailbreak si sa deblocheze iPhone 4 si iPhone 3GS cu iOS 4.2.1 FARA update la Baseband de iPad. Si mai e si untethered.

Pasii nu sunt foarte greu de parcurs, dar sunt destinati userilor de Mac care au cunostinte peste medie. Si discutam de un Pwnage Tool neoficial, asa ca ai grija cind il folosesti. Cine a mai folosit Pwnage Tool, stie exact ca un custom firmware nu are de ce sa-i faca rau telefonului.

Solutia este adresata celor care au un telefon activat Oficial. Nu e activat? Nu o folosi – poti sa ai mai multe batai de cap. Poate ca developerul palestinian va updata solutia lui pentru a suporta si iPhone ne-activat.

Asa cum era de asteptat, Nadeem a folosit exploitul lui Chronic Dev Team (aparent fara acordul acestora).

Pasul 1: descarca Pwnage Tool Bundle apoi ia si iOS 4.2.1 pentru telefonul tau de pe Get iOS.


click pt detalii

Pasul 2: Descarca Pwnage Tool 4.1.3 de aici. Apoi deschide arhiva .zip, da click dreapta pe Pwnage Tool si apasa Show Package Contents.

Pasul 3: mergi la Contents/Resources/FirmwareBundles/ si da pune acolo Bundle-ul descarcat la Pasul 1. Dupa aceea mergi la Contents/Resources/CustomPackages/CydiaInstaller.bundle/ si copiaza info.plist din folderul ilustrat mai sus.

Pasul 4: Deschide Pwnage Tool, mergi la Expert Mode si apasa pe iPhone. Cauta in computer firmware-ul 4.2.1 pentru device-ul tau.


click pt detalii

Pasul 5: ATENTIE – casuta de la “Activate the Phone” trebuie sa fie Nebifata, iar “Cydia Installer” sa fie selectata.

Pasul 6: Apasa Build si in citeva minute vei avea un custom firmware 4.2.1

Pasul 7: Pune telefonul in DFU Mode, deschide iTunes (ai grija sa ai 10.1.2) si apasa option+Restore (pe Mac) sau Shift+Restore (pe Win). Ti se va deschide o casuta de cautare in computer. Alege acel custom firmware de la Pasul 6.

In citeva minute vei avea un iPhone cu 4.2.1 si baseband deblocabil – 05.13.04 pentru iPhone 3GS si 01.59.00 pentru iPhone 4.

Pasul 8: Deschide Cydia si cauta Ultrasn0w.

A mers? Lasa doua vorbe mai jos, in comentarii.


Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

20 Comments

 1. Povestea cu sim-ul oficial (in cazul meu At&T) si pe urma introducerea sim-ulu de orange nu merge ?? pe 4.1 mi-a mers…. poate confirma cineva ca merge si cu pwnage asta ? Tare mult mi-as dorii sa trec pe 4.2.1 … Am un telefon iphone 3gs cu bootloader nou …..

 2. Salut Adrian
  Am si eu un iphone 4 blocat in retelele din Romania la care am facut update la 4.2.1 si i-am pastrat baseband 1.59.00 cu TinyUmbrella. Totul a functionat perfect doar ca nu ii pot face hackactivation si nici nu am cartela originala a lui si nici macar nu stiu in ce retea e blocat macar sa caut cartela respectiva pentru activare.
  Exista vreo solutie sa afli in ce retea e blocat telefonul?

 3. Dak a facut careva custom ipsw si i-a mers il rog sa posteze sa-l putem lua si noi cei fara mac.(pt. iphone 3g);)

 4. Naspa … speram la ceva vesti bune si pentru 3gs !!!! … poti pune link-ul si catre tutorialul de windows ?

 5. sa incerc cu al meu: eu am iphone 4g blocat in at&t,
  version 4.1 si modem firmware 02.10.04
  cartela de at&t nu o mai am
  multu

 6. Jailbreack-ul este ok, insa trebuie sim-ul original pentru activare…pastreaza baseband-ul vechi, nu face downgrade la baseband, deci am incercat cu un Iphone 4 cu firmware 4.1…baseband 02.10.04…..NU SE POATE FACE UNLOCK…

 7. Pentru iPhone 4 cu iOS 4.2.1 si baseband 03.10.01 de la Orange (nu are iOS 4.2.1 prin update, asa a fost achizitionat), aceasta metoda este valabila? Ma intereseaza deblocarea retelei.
  Multumesc.

 8. Adrian,de ce oare m-am blocat la pasul 3, nu reusesc sa copii acele fisiere??
  tu zici “mergi la Contents/Resources/FirmwareBundles/ si da pune acolo Bundle-ul descarcat la Pasul 1( aici m-am blocat, nu reusesc sa dau paste, nu merge nici cu drag & drop). Dupa aceea mergi la Contents/Resources/CustomPackages/CydiaInstaller.bundle/ si copiaza info.plist din folderul ilustrat mai sus.(unde il lipesc dupa ce il copiu?)

 9. cred ca incerc degeaba ca tot nu pot debloca din Orange Iphone 3g fara a face update la Firmware de ipad,,:(

 10. Da m-am prins lucram in arhiva …dar ma ajuta la deblocarea lui 3 g ca se aminteste in tutorial doar despre 3gs si 4?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*