Tutorial: Jailbreak si deblocare pentru orice iPhone cu iOS 4.2.1 fara update de baseband

Momentul mult asteptat a sosit. Un nou-venit pe piata developerilor – Nadeem Ateyeh, a scos un Pwnage Tool neoficial care poate sa faca Jailbreak si sa deblocheze iPhone 4 si iPhone 3GS cu iOS 4.2.1 FARA update la Baseband de iPad. Si mai e si untethered.

Pasii nu sunt foarte greu de parcurs, dar sunt destinati userilor de Mac care au cunostinte peste medie. Si discutam de un Pwnage Tool neoficial, asa ca ai grija cind il folosesti. Cine a mai folosit Pwnage Tool, stie exact ca un custom firmware nu are de ce sa-i faca rau telefonului.

Solutia este adresata celor care au un telefon activat Oficial. Nu e activat? Nu o folosi – poti sa ai mai multe batai de cap. Poate ca developerul palestinian va updata solutia lui pentru a suporta si iPhone ne-activat.

Asa cum era de asteptat, Nadeem a folosit exploitul lui Chronic Dev Team (aparent fara acordul acestora).

Pasul 1: descarca Pwnage Tool Bundle apoi ia si iOS 4.2.1 pentru telefonul tau de pe Get iOS.


click pt detalii

Pasul 2: Descarca Pwnage Tool 4.1.3 de aici. Apoi deschide arhiva .zip, da click dreapta pe Pwnage Tool si apasa Show Package Contents.

Pasul 3: mergi la Contents/Resources/FirmwareBundles/ si da pune acolo Bundle-ul descarcat la Pasul 1. Dupa aceea mergi la Contents/Resources/CustomPackages/CydiaInstaller.bundle/ si copiaza info.plist din folderul ilustrat mai sus.

Pasul 4: Deschide Pwnage Tool, mergi la Expert Mode si apasa pe iPhone. Cauta in computer firmware-ul 4.2.1 pentru device-ul tau.


click pt detalii

Pasul 5: ATENTIE – casuta de la “Activate the Phone” trebuie sa fie Nebifata, iar “Cydia Installer” sa fie selectata.

Pasul 6: Apasa Build si in citeva minute vei avea un custom firmware 4.2.1

Pasul 7: Pune telefonul in DFU Mode, deschide iTunes (ai grija sa ai 10.1.2) si apasa option+Restore (pe Mac) sau Shift+Restore (pe Win). Ti se va deschide o casuta de cautare in computer. Alege acel custom firmware de la Pasul 6.

In citeva minute vei avea un iPhone cu 4.2.1 si baseband deblocabil – 05.13.04 pentru iPhone 3GS si 01.59.00 pentru iPhone 4.

Pasul 8: Deschide Cydia si cauta Ultrasn0w.

A mers? Lasa doua vorbe mai jos, in comentarii.


Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

20 Comments

 1. salut Adrian,

  Am un iPhone 4 cumparat de la orange. cu 4.2.1 , modemfirmware 03.10.01
  Nu vreau deblocare, numai jailbreak ca sa po folosi niste aplicatii…
  Am vazut in jailbreak wizzard ca merge pentru acest tip…
  Intrebarea mea este, daca fac un jailbreak…si pe urma ceva nu merge sau nu im place…pot sa trec fara nici op problema inapoi la 4.2.1 sau eventual sa fac upgrade la 4.3 …upgrade asi face la 4.3 numai can se gaseste o modalitate de jailbreak pentru …
  Marton.

 2. Am un 3GS cu 4.2.1 pe el, firmware 05.15.04, blocat pe Orange RO (MC133RO).
  Am reusit sa-i fac jailbreak cu greenpoison. (Deblocare deocamdata nu-mi trebuie – il folosesc pe Orange RO).
  1. Pot avea probleme la un viitor upgrade catre 4.3+ ? Catre ce baseband ma duce (sigur) un upgrade (chiar si oficial, in iTunes) la 4.3?
  2. Altceva: care sunt diferentele esentiale intre jb. tethered/untethered? anvanataje/dezavantaje.
  Merci!

 3. salut

  am si eu un iphone 4 blocat. e adus din franta si nu s-a umblat la el. e versiune 4.1. vad aici deblocare orice iphone cu iOS 4.2.1. ma incadrez si eu aici?

  multumesc

 4. Salut

  Am cumparat din Anglia un iPhone4 cu versiunea de iOS 4.2.1 si firemware 04.10.01,Vreau sa stiu ii pot face unlock cu metoda de mai sus^^.
  Astept un raspuns cat mai repede:).

 5. Am facut Jailbreake la versiunea de soft 4.2.1 cu Green Poison….mai departe il pot decoda pentru ori ce retea?

 6. Am un iPhone 4 versiunea 4.2.1, baseband 03.10.01, pot face unlock? Telefonul este adus din Franta. Mersi.

 7. Salut!
  Am un iphone 4, 4.2.1., 03.10.01, cumparat din romania, acum vreo 3 saptamani, e deblocat, am incercat sa fac jailbreak cu sn0wbreeze-2.2.1, dar nu pot salva SHSH. Pot sa fac ceva sa-l jailbreak-uiesc cumva. Nu stiu sa lucrez cu mac, dar la o adica pot schimba O.S. pe unul din calculatoare sa incerc cu metoda ta de aici….
  Merci

 8. Salut,vreau sa achizitionez un iphone 4 este adus din franta dar este codat pe reteua de acolo( Carrier:Bouygues Telecom 10.1, modem firware: 02.10.04 version 4.2.1 (8C148),se poate intra in meniu in aplicatii tot,numai ca este codat,am vreo sansa sa-l fac sa-mi bag cartela cosmote in el? daca nu pot pentru moment cam cat mai este de asteptat ?l-am gasit ieftin la 230 euro si as vrea sa-l iau e nou telefonul

 9. am fost pe pagina Jailbreak wizzard de aici ,imi zice ca poate fi Jailbreak-uit dar decodat inca nu se poate,asa este ? sau exista vreo solutie? folosesc windows

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*