tutorial: cum sa faci upgrade la 2.2 si sa jailbreakuiesti iPhone

vrei sa treci la firmware-ul 2.2? nimic mai simplu. DevTeam a lansat deja quickpwn 2.2. instructiunile de folosire sunt diferite in functie de stadiul in care este telefonul tau.

sunt citeva reguli de baza. daca le respecti nu vei avea probleme:

1. daca ai iPhone 3G si vrei sa mai ai vreodata un unlock pe cale software NU face upgrade la 2.2.

2. macbook/pro/air noi dau erori la DFU asa ca pwnage tool NU merge. poati doar sa folosesti quickpwn.

3. fii atent si foloseste programul care iti trebuie. daca nu te poti alege cu un telefon blocat pentru totdeauna.

4. faci totul pe raspunderea ta. neatentia se plateste

5. citeste tot ce scrie mai jos de 10 ori daca e nevoie. mai bine asa decit sa te alegi cu un iphone blocat.

rindurile de mai jos sunt traduse, adaptate si explicate in stilul boio.ro direct de la sursa (blogul dev team):

pe scurt despre Baseband:

‘baseband-ul’ este denumirea generica data unor componente interne ale iPhoen care au treaba cu accesul la net si cu apelarea. cind apare cite un firmware nou, acesta poate sa aduca si cite un upgrade de baseband. el e bun pentru ca repara bug-urile. in acelasi timp e RAU pt ca iti poate bloca telefonul definitiv. cipurile gen Turbo sim/ next sim NU mai merg cu 2.2!!!

2.2 aduce un astfel de upgrade de baseband pentru iPhone 3G. din cauza asta nu se va mai putea probabil debloca pe cai mai putin legale 3G-ul. daca il ai de la Orange si nu ai treaba cu deblocarile, atunci merita sa faci update la 2.2

daca ai iPhone 3G deblocat de Orange

telefonul tau e deja deblocat de operator asa ca tot ce trebuie sa faci este sa dai un upgrade la 2.2 in iTunes si apoi sa folosesti Quickpwn ca sa il jailbreakuiesti. vei avea Cydia si Installer in doar citeva minute.

daca ai iPhone 3G luat de prin alte parti

vrei sa pastrezi acelasi baseband ca sa iti poti debloca eventual telefonul pe viitor si pina atunci sa mai mearga si Turbo SIm-ul. In cazul tau, DevTeam recomanda folosirea Pwnage Tool. iti creezi un custom firmware cu el pe baza firmware-ului original de la apple. ai mare grija ce bifezi cind vine vorba de baseband, in pwnage tool. sunt zeci de tutoriale pe net care explica povestea asta, asa ca google is your best friend.

iPhone 3G blocat in reteaua Orange

daca l-ai luat de la Orange si nu te intereseaza sa-l deblochezi pentru a-l folosi cu alte retele pe viitor, fa un restore in iTunes la 2.2 apoi deschide QuickPwn si da-i un jailbreak. vei avea cydia si installer pe el si te vei bucura de tot ce e mai bun din appstore si Cydia.

iPhone clasic sau iPod Touch din prima generatie:

fa un restore in iTunes apoi il treci prin QuickPwn 2.2 si gata. tutorialul pentru upgrade-ul la 2.1 este foarte asemanator!

mai jos ai toate programele de care ai nevoie, indiferent ca esti pe mac sau pc.

* PwnageTool 2.2.1 pentru Mac OS X e AICI ( SHA1 Sum – 3a91f2bf4f342baaa700ae7d35959d7ade186134 ) sau AICI

* QuickPwn 2.2 for Mac OS X e AICI ( SHA1 Sum – 254b8af0e19870a4660b7b11e3b6f6ae1d6bc66f ) sau AICI

* QuickPwn 2.2 for Windows ie AICI ( SHA1 Sum – ffdbc561224c61ffc2713cb6a6e696b6d429c4ca ) sau AICI

pina il duc eu pe al meu la 2.2, unul dintre cititorii boio.ro, Vali Mocleasa ne ofera niste imagini cu un iPhone 3G upgradat (poza 1 , poza 2 si poza 3) enjoy!

20 Comments

 1. am o mare problema!!! am facut upgrade la 2.2 iar acum i-phonul nu-mi mai recunoaste cartela si imi permite doar apel de urgenta! ce pot face?

 2. am si eu o problema, acum am un iphone clasic cu 1.1.4 si vreau 2.2 , nu pot upgrada direct? trebuie neaparat sa trec prin 2.0, ca m-am chinuit 4 ore si imi tot da eroare la restore: error 1600, 1604…

 3. am inteles din discutiile de mai sus, si am tot luat-o de la incput, dar pur si simplu nu imi iese. am incercat cu 10 sec,9,8,7,6,10…si tot asa pur si simplu nu iese. imi zice ca e in recovery incarca si apoi eroare 1600. l-am bagat si manual in dfu, dar tinand apasat inca de cand era deschis, si mi-a aparut mufa cu itunes pe ecran, tot nu merge, imi da 1604. nu mai stiam sa-l scot, l-am scos cu ziphone, apoi l-am bagat cu ziphone tot nu merge, am incercat iar cu alea 10 sec… pur si simplu nu imi intra. nu sunt batut in cap si nici nu e complicat sa ti apasat pe 2 butoane, dar nu merge… sa inteleg ca trebuie sa bag 2.0 c a sa ajung la 2.2, nu?

 4. Salut
  Am un iPhone ce a avut FW 1.1.3 si l-am dus in 2.2 cu QuickPwn 2.2. A mers uns. Fara nici o problema. Acum imi merge foarte bine din cate am testat eu. A mers de pus backup-ul facut in iTunes fara probleme si chiar nu am pierdut nimic. Deci curaj la upgrade la ultima versiune. Eu am avut bafta.

 5. si cu ce il modific(cu winpwn nu mere)
  deci aseara am facut updatul cu itunes… si dupaia lam trecut prin QuickPwn22-1… si acum merge perfect, e ok nu?:D

 6. sal adrian am facut tot am deblocat totul a mers perfect .Am instalat din cydia program de filmat si ceea ce vreau sa te intreb .cum pot transfera ceea ce filmez cu iphone.ul pe calculator .multam .se poate?

 7. Am achizitionat un iPhone 3G 8Gb din Anglia.Cand l-am adus functiona cu o folie cipata. Am instalat versiunea 2.0.2 si l-am deblocat,a functionat corect intr-un timp fara acea folie dupa care nu a mai mers conexiunea la Net {probabil am descarcat prea multe aplicatii}. Am incercat sa instalez noua versiune 2.2.1 folosind iTunes iar in timp ce downloda, aparatul s-a restartat singur iar cand s-a redeschis nu puteam folosi decat apelurile de urgenta nimic altceva. Am mers cu aparatul la o firma de telefonie mobila care mi-a instalat din nou versiunea 2.0.2 insa nu-l pot folosi pe functia telefon deoarece nu recunoaste nici o cartela asa ca nu pot naviga prin aplicatia Cydia pentru a-l debloca cu aplicatia yellowsn0w.Ce sanse am sa revin la forma initiala ?

 8. sau ca sa fiu mai clar aceeasi metoda(winpwn,treaba cu 10 secunde) cu aceeasi pasi numai ca schimb firmware-ul,respectiv 2.2 ceea ce vreau eu,in rest toate la fel.merci.

 9. Multumesc mult pentru raspunsul anterior acordat. Eu tot nu inteleg, daca anterior blocarii functiei de telefon,terminalul a functionat corect cu versione 2.0.2 si daca a fost resoftat si reintrodus aceia-se versiune de soft, din ce motiv nu functioneaza cum a functionat anterior iar toete celelalte functii ce nu au legatura cu modemul functioneaza, inclusiv pot folosi iTunes?Care este problema modemului firmware versiunea 02.30.03 ? Cand se resofteaza un terminal nu este aceiasi chestie ca la un hard disk cand se “rade” tot si se ia de la capat cu windos-ul ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*