tutorial: cum sa faci upgrade la 2.2 si sa jailbreakuiesti iPhone

vrei sa treci la firmware-ul 2.2? nimic mai simplu. DevTeam a lansat deja quickpwn 2.2. instructiunile de folosire sunt diferite in functie de stadiul in care este telefonul tau.

sunt citeva reguli de baza. daca le respecti nu vei avea probleme:

1. daca ai iPhone 3G si vrei sa mai ai vreodata un unlock pe cale software NU face upgrade la 2.2.

2. macbook/pro/air noi dau erori la DFU asa ca pwnage tool NU merge. poati doar sa folosesti quickpwn.

3. fii atent si foloseste programul care iti trebuie. daca nu te poti alege cu un telefon blocat pentru totdeauna.

4. faci totul pe raspunderea ta. neatentia se plateste

5. citeste tot ce scrie mai jos de 10 ori daca e nevoie. mai bine asa decit sa te alegi cu un iphone blocat.

rindurile de mai jos sunt traduse, adaptate si explicate in stilul boio.ro direct de la sursa (blogul dev team):

pe scurt despre Baseband:

‘baseband-ul’ este denumirea generica data unor componente interne ale iPhoen care au treaba cu accesul la net si cu apelarea. cind apare cite un firmware nou, acesta poate sa aduca si cite un upgrade de baseband. el e bun pentru ca repara bug-urile. in acelasi timp e RAU pt ca iti poate bloca telefonul definitiv. cipurile gen Turbo sim/ next sim NU mai merg cu 2.2!!!

2.2 aduce un astfel de upgrade de baseband pentru iPhone 3G. din cauza asta nu se va mai putea probabil debloca pe cai mai putin legale 3G-ul. daca il ai de la Orange si nu ai treaba cu deblocarile, atunci merita sa faci update la 2.2

daca ai iPhone 3G deblocat de Orange

telefonul tau e deja deblocat de operator asa ca tot ce trebuie sa faci este sa dai un upgrade la 2.2 in iTunes si apoi sa folosesti Quickpwn ca sa il jailbreakuiesti. vei avea Cydia si Installer in doar citeva minute.

daca ai iPhone 3G luat de prin alte parti

vrei sa pastrezi acelasi baseband ca sa iti poti debloca eventual telefonul pe viitor si pina atunci sa mai mearga si Turbo SIm-ul. In cazul tau, DevTeam recomanda folosirea Pwnage Tool. iti creezi un custom firmware cu el pe baza firmware-ului original de la apple. ai mare grija ce bifezi cind vine vorba de baseband, in pwnage tool. sunt zeci de tutoriale pe net care explica povestea asta, asa ca google is your best friend.

iPhone 3G blocat in reteaua Orange

daca l-ai luat de la Orange si nu te intereseaza sa-l deblochezi pentru a-l folosi cu alte retele pe viitor, fa un restore in iTunes la 2.2 apoi deschide QuickPwn si da-i un jailbreak. vei avea cydia si installer pe el si te vei bucura de tot ce e mai bun din appstore si Cydia.

iPhone clasic sau iPod Touch din prima generatie:

fa un restore in iTunes apoi il treci prin QuickPwn 2.2 si gata. tutorialul pentru upgrade-ul la 2.1 este foarte asemanator!

mai jos ai toate programele de care ai nevoie, indiferent ca esti pe mac sau pc.

* PwnageTool 2.2.1 pentru Mac OS X e AICI ( SHA1 Sum – 3a91f2bf4f342baaa700ae7d35959d7ade186134 ) sau AICI

* QuickPwn 2.2 for Mac OS X e AICI ( SHA1 Sum – 254b8af0e19870a4660b7b11e3b6f6ae1d6bc66f ) sau AICI

* QuickPwn 2.2 for Windows ie AICI ( SHA1 Sum – ffdbc561224c61ffc2713cb6a6e696b6d429c4ca ) sau AICI

pina il duc eu pe al meu la 2.2, unul dintre cititorii boio.ro, Vali Mocleasa ne ofera niste imagini cu un iPhone 3G upgradat (poza 1 , poza 2 si poza 3) enjoy!

20 Comments

 1. iPhone clasic sau iPod Touch din prima generatie:
  fa un restore in iTunes apoi il treci prin QuickPwn 2.2 si gata.

  restore upgrade, restore ar insemna un fisier custom la 2.2 pe care nu-l avem.

 2. daca iphonul meu este updatat deja la 2.2, trebe sa dau restore? zice ca imi va sterge tot de pe el. cand intru in quickpwn si aleg restoru ala 2.2 imi zice ca imi sterge tot de pe el

 3. La Pwnage Toole ar trebui schimbat link-ul ,azi dimineata au lansat 2.2.1 Si eu am incerca aseara sa ii fac jaylbrake cu 2.2 si avea destule probleme in a finaliza IPSW-ul ,m-am uitat azi dimineata pe situl dev-team si am vaut ca au scos vers noua .By the way ai sa vezi ca este mult mai bun decat quickpwn acuma ca ai mac si poti folosi Pwnage tool :D .in expert mode poti sa iti creezi un ipsw foarte calumea ,fara sa mai fie nevoie dupaia sa intri pe net cu iPhonul sa descarci tot felul de aplicatii sau sa introduci surse in cydia

 4. nu am putut intra prin ssh. nu am putut intra in iphone. doar am instalat aplicatiile vechi, adica au ramas acoolo

 5. @prodea: nu ai inteles! restore in iTunes inseamna sa downloadezi firmware-ul cu iTunes. nu a zis nimeni ca ai nevoie de un custom firmware. metoda de mai sus e valabila daca ai deja cel putin 2.0 trecut prin pwnage tool sau winpwn.

  daca nu, il treci prin una din cele doua si apoi aplici metoda asta.

  @epaxu: daca nu exista inca, o sa apara in curind.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*