Tutorial: cum repari interfata iTunes 10

Am discutat deja despre noutatile aduse de iTunes 10 si stim ca unele dintre ele sunt cel putin ciudate. Mai ales la nivel de interfata.

Din fericire, este destul de simplu sa repari greselile facute de Apple. Mai intai vrem sa mutam butoanele de close, minimize, maximize de pe verticala pe orizontala, ca in orice alta aplicatie de pe Mac OS X. Pentru asta nu ai nevoie decit sa dai paste la citeva rinduri in Terminal. Pasii sunt dupa cum urmeaza:

– Inchizi iTunes

– Deschizi aplicatia “Terminal”

– Tastezi “defaults write com.apple.iTunes full-window -1” si dai enter.

– deschizi iTunes si totul este OK.

Poti merge oricind inapoi la butoanele asezate pe verticala daca repeti pasii de mai sus si in Terminal, dai paste la “defaults write com.apple.iTunes full-window -0”

Pe de alta parte, icoanele de la diferite foldere – music, movies, podcasts etc. sunt acum lipsite de culoare. Daca vrei sa le ai la fel ca pe iTunes 9 sau sa le faci chiar mai frumoase, poti sa-ti alegi diferite variante de aici, aici sau aici.

Te-ai decis asupra icoanelor favorite? Mergi in Aplications, da click dreapta pe iTunes si apasa Show Package Contents. Apoi mergi in folderul “Resources” si fa un back-up la iTunes.rsrc.

La final, adaugi acolo iTunes.rsrc modificat pe care l-ai ales de mai sus.

Merge? Ce altceva te deranjeaza in noul iTunes?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

8 Comments

  1. sus nu mai apare numele librariei. Inainte scria iTunes si puteai schimba tu numele pentru a diferentia daca aveai mai multe .

  2. daca ei s au gandit ca e mai bine asa de ce trebuie schimbat, or fii chiar asa de nepriceputi astia de la apple ?

  3. nu stii de unde pot sa iau o versiune mai veche de Itunes care sa fie compatibila cu Iphone 3G ca daca iau versiune mai noua incearca sa se updateze softu la tel si se strica.A mai facut odata asa fratele meu si a trebuit reparat softul. ce sa fac in aceasta situatie?

  4. @Stefan: iTunes nu strica softul telefonului de unul singur. Tu trebuie sa fii atent ce butoane apesi. Daca nu il lasi sa-ti faca update la firmware, nu o face.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*