Tutorial: Cum faci downgrade de la 4.0.2 la 4.0.1 fara sa fi salvat SHSH

Pasii de mai jos sunt valabili pentru iPhone 3GS, inclusiv pentru unitatile care vin din magazin cu 4.0.2. Nu i-am incercat, dar daca ai nevoie si nu ai alte solutii de downgrade / jailbreak nu ai nimic de pierdut.

ATENTIE: pasii sunt pentru userii care stiu ce fac. Citeste ce scrie mai jos. Daca nu intelegi, mai bine nu te apuci.

Pasul 1: downloadeaza iOS 4.0.1 de aici. Daca il ai deja downloadat, treci mai departe.

Pasul 2: Folosind un program de dezarhivare deschide documentul .ipsw. Daca nu merge din prima, incearca sa-i schimbi extensia in .zip. Scoate tot ce e acolo intr-un folder pe desktop.

Pasul 3: Deschide documentul numit “buildmanifest.plist” cu Notepad (daca esti pe win) sau TextEdit / TextMate sau BBBEdit pe Mac.

Pasul 4: Cauta stringul “8A306” si inlocuieste-l cu “8A400”. Daca apare de mai multe ori, fa-o pentru toate instantele. Apoi salveaza documentul. Urmeaza aceeasi pasi si cu documentul numit “restore.plist”

Pasul 5: Downloadeaza iOS 4.0.2 de aici si deschide-l cu un program de arhivare. Nu ii dai extract! Doar Open.

Pasul 6 (optional): Ia toate documentele din folderul cu 4.0.1 si muta-le in arhiva de 4.0.2 pe care ai deschis-o anterior. Daca ai acolo documente .dmg care se termina in 002 sterge-le si lasa-le doar pe cele care se termina in 001.

Pasul 7: Salveaza arhiva la loc si schimba-i extensia in .ipsw daca e cazul.

Pasul 8: Pune iPhone 3GS in DFU Mode si da-i option+restore sau shift+restore la firmware-ul ala editat.

Cel care a reusit sa descopere metoda (CodeBlue) sustine ca pasii nu merg pentru un restore la 4.0 sau 3.1 si nu vor merge nici pe viitor, atunci cind vrei sa faci downgrade de la 4.1 la un firmware anterior.

Pentru moment, un firmware editat in acest fel poate fi gasit AICI. Nu l-am testat, asa ca il iei pe propria raspundere.

Dupa ce urmezi pasii de mai sus vei putea, daca totul e OK, sa jailbreakuiesti iPhone 3GS cu Jailbreakme.com sau sa il deblochezi.

Ai reusit? Lasa doua vorbe in comentarii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

9 Comments

 1. pai daca am shsh pentru 3.1.3 nu mai am nevoie de bataia asta de cap :D

  nu, nu merge. am reusit sa prostesc iTunes sa ceara shsh pentru 4.0 [la care am fisierele shsh salvate], dar ramane acolo.

  @boio: crezi ca are cineva shsh pentru 3.1.3? poate chiar tu?:D
  vreau sa`ncerc sa le mesteresc.. sigur n`am ce pierde de pe iphone`ul meu :))

 2. @boio, acuma te cam bat la cap. incerci sa imi trimiti candva? adresa mea de mail o ai deja.
  tnx in advance

 3. @boio:

  tiny umbrella te poate ajuta :) dar numai daca ai chef de munca :D
  acuma vad ca cydia mi`a salvat shsh pentru 4.2b3, dar ce e mai ciudat, e ca am pentru 4.2.1+ stii ceva despre versiunea asta de fw?

  [oare de ce nu reusesc sa dau si eu reply la post`ul tau?]

 4. @mikeru: tiny umbrella te ajuta daca faci asta atunci cind ai 3.1.3. al meu e pe 4.2.1. Pe de alta parte, de 2 zile nu mai am iPhone. Am trecut la Nokia 1100. Cel nou, care vine saptamana viitoare, nu va avea 3.1.3 pe el si nici posibilitatea sa-i faca downgrade.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*