TaskPaper – liste si ToDo intr-o super aplicatie

Important: vezi la final cum poti sa downloadezi TaskPaper pentru Mac la 4.99 dolari in loc de 30.

Cine ma urmareste pe Twitter stie ca in ultima vreme am devenit fan TaskPaper. Aplicatia este atit de customizabila, atit de utila si atit de simpla, in acelasi timp, incit am renuntat la altele in favoarea ei.

Am descoperit TaskPaper pentru Mac in urma cu aproape de jumatate de an. Ca orice alta aplicatie pe care imi propun sa o testez, am tinut-o in Dock pentru vo 2 luni. Ma intorceam mereu la ea, dar nu mi-am facut niciodata timp sa ma joc si sa-i descopar adevarata valoare.

In urma cu 10 zile am hotarit sa-i mai dau o sansa. L-am adaugat in Dock si am scos tot ce aveam in “Things” (o aplicatie gen ToDo Manager cu o gramada de functii) si am inceput sa adaug Task-uri in TaskPaper. Am invatat Shortcut-urile imediat si acum TaskPaper a intrat in Top 10.

Ca sa intelegi despre ce este vorba, trebuie sa urmaresti Screencastul de mai jos.

Daca iti place sa customizezi felul in care arata fereastra de TaskPaper ai citeva teme built-in, poti sa iti creezi propria tema si poti sa downloadezi de AICI teme facute de altii.

Partea cea mai interesanta vine abia acum. Userii au inceput sa integreze TaskPaper in AppleScript si exista o gramada de super script-uri. Un exemplu ar fi asta, care creeaza un event in iCal pe baza datei de inceput si de final a Task-ului.

Taskpaper salveaza totul in format text, asa ca daca vrei sa ai task-urile in DropBox si de acolo pe orice aplicatie de iOS si nu numai, poti sa faci asta.

Ma stii un adept al Workflow-ului bazat pe fisiere text si TaskPaper se incadreaza in el foarte bine. Dar Developerii au scos si o aplicatie universala pentru iPhone si iPad. Nu am folosit-o inca, pentru ca am deja SimpleNote care ma ajuta in sensul asta.

In dupa amiaza asta am aflat ca TaskPaper este la reducere (pentru o perioada limitata) in Mac App Store: de la 30 dolari la 4.99. Descarc-o de AICI. Exista sanse mari ca si aplicatia pentru iOS sa fie bagata la reducere in curind. Pina atunci, insa TaskPaper pentru Mac nu trebuie ratata la pretul asta!

Hog Bay Software sunt developerii altor aplicatii excelente, cum ar fi PlainText sau WriteRoom .

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*