Windows Phone 7. Really?

Microsoft a lansat astazi mult aseptatul sistem de operare mobil. Asa ca de acum orice american poate sa zica “I have an Windows Phone 7 Phone…”.

John Gruber a surprins un moment super interesant de la lansare. Iata fraza de introducere a noului sistem de operare de la Microsoft:

“The goal for Microsoft’s latest smartphone is an ambitious one: to deliver a phone that truly integrates the things people really want to do, puts those things right in front of them, and either lets them get finished quickly or immerses them in the experience they were seeking.”

In 2007, Steve Jobs facea acelasi lucru. Fraza lui de introducere a iPhone era:

“Today Apple is going to reinvent the phone. And here it is”.

Cum poti sa produci un sistem de operare care se vrea usor de folosit si care ofera totul dintr-o privire atunci cind vii cu asemenea fraze ametitoare. Really, Microsoft? (Asta apropo de prima lor reclama)

In alta ordine de idei primim 10 telefoane fabricate de diferite companii. Noua dintre ele vin inainte de craciun iar HTC 7 Pro apare in primavara 2011.

Exista deja controverse legate de aplicatiile care vor aparea pentru Window Phone 7. Microsoft a pus pe prima pagina sigla Angry Birds. Problema e ca Rovio (compania care a scos Angry Birds) nu a promis ca va adapta cunoscutul joc pentru platforma scoasa de Microsoft.

Acum sincer, abia astept sa testez un telefon cu noul sistem de operare mobil. Microsoft a lucrat mult la el si interfata pare suficient de interesanta. Sper ca si-au invatat lectia si ca vin cu ceva demn de 2010/11. Sunt convins ca mari companii precum HTC sau Dell vor avea produse competitive pe piata, dar cred ca Microsoft a intrat in joc cam tarziu. Iar inovatiile aduse de ai nu sunt suficient de bune pentru a schimba starea actuala a telefoniei mobile.

Windows Phone 7 nu vine cu copy/paste sau multitasking, dar le va capata pe parcurs.

Paradoxal, odata cu lansarea jucariei Microsoft de astazi, pretul actiunilor Apple a crescut la bursa :)

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Chiar avem nevoie de Windows Phone 7? | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*