Startup Avalanche, competiția organizată de Risky Business în cadrul Techsylvania, premiază cu 150.000 de euro startup-ul australian AgUnity

Startup Avalanche, competiția organizată de Risky Business în cadrul Techsylvania

Unsprezece participanți din opt țări au fost selectați anul acesta pentru a-și prezenta startup-urile în fața unui juriu format din investitori și fonduri de investiții din întreaga lume în cadrul Startup Avalanche, competiție organizată la Techsylvania de Risky Business, fondul clujean de investiții în startup-uri. Premiul inițial a fost de 75.000 de euro, dar acesta a fost dublat la 150.000 de euro până la finalul competiției, datorită calității ridicate a startup-urilor finaliste.

Premiul pentru investiție, în valoare de 150.000 de euro, a fost oferit de către platforma de investiții RocaX, Risky Business și Cătălin Văduva, fondator și CEO Fortech, cărora li s-a alăturat Voicu Oprean, fondator și CEO AROBS. Totodată, pentru a sprijini dezvoltarea finaliștilor, Fortech a oferit un premiu suplimentar în valoare de 50.000 de euro în servicii de dezvoltare software.

AgUnity din Australia este startup-ul câștigător al competiției. Gândit ca un “Alibaba pentru fermieri”, acesta își propune să schimbe viața celor două miliarde de persoane din întreaga lume, parte a unor comunități izolate care încă nu beneficiază de servicii bancare, dezvoltând un produs mobil simplu ce conectează micii fermieri cu serviciile esențiale de care au nevoie.

De la primul interviu până la prezentarea finală, Startup Avalanche a fost o experiență formatoare unică, pentru care suntem extraordinar de recunoscători echipei Risky Business, alături de care am dobândit un nou mod de a ne prezenta în fața investitorilor. Nivelul competiției a fost foarte ridicat, iar câștigarea ei ne onorează profund”, afirmă Angus Keck, fondator și COO la AgUnity.

„Ceea ce s-a remarcat la startup-ul câștigător, AgUnity, a fost viziunea sa globală ambițioasă. La RocaX vrem să sprijinim startup-urile care oferă soluții și rezolvă unele dintre cele mai pregnante probleme ale societății și care au potențialul de a deveni liderii care definesc industria”, a declarat Alexandru Bogdan, CEO RocaX, sponsor al competiției și participant la premiul de investiții.

Techsylvania Startup Avalanche este o competiție unică, axată pe oferirea unui grad ridicat de sprijin pentru startup-urile participante. Înainte de competiție, acestea primesc asistență 1:1 de la echipa Risky Business pentru pregătirea strategiei, a produsului și a prezentării. Alumnii Avalanche se alătură frecvent în sprijinirea noilor serii de startup-uri. După competiție, startup-urile beneficiază de întâlniri organizate individual cu investitori și fonduri de investiții.

„Ne bucură faptul că Techsylvania Avalanche a devenit nu doar o platformă prin care startup-uri din întreaga lume au acces la investitori de top, dar că ajută și investitorii români să cunoască startup-uri din alte colțuri ale lumii.  Anul trecut Avalanche a facilitat una dintre foarte puținele investiții de tip seed făcute de investitori români într-un startup din Europa de Vest, iar anul ăsta am investit într-un startup din Australia care ajută fermieri în Africa și America de Sud. Dezvoltarea mediului investițional local este esențială pentru construirea unui ecosistem sănătos de startup-uri și pentru asta suntem recunoscători să avem an de an parteneri de nădejde alături de noi” a declarat Jennifer Austin, co-fondator Risky Business. 

Ediția aceasta, Avalanche a găzduit 11 echipe finaliste din opt țări: România, Australia, Canada, Statele Unite ale Americii, Israel, Germania, Elveția și Marea Britanie.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*