SMS in grup? There’s an App for that!

Avantajul imens al unui ecosistem dezvoltat este faptul ca atunci cind ai nevoie de ceva pe iPhone, cauti si gasesti imediat. Nu prea mai exista aplicatii la care sa nu se fi gandit cineva din lumea asta. Evident, unele sunt executate prost sau costa prea mult, dar imi place sa cred ca “There’s an app for that” este acum mai valabil ca oricind.

Trimit in fiecare zi SMS-uri comune la prieteni sau Familie. Gasca nu e aceeasi mereu si stiu ca pot sa adaug numele fiecarui destinatar atunci cind scriu si textul de SMS. Dar de ce sa stau sa imi aduc aminte de numele amicului caruia trebuie sa-i trimit SMS cind e mai simplu sa il bifez intr-o lista, nu?

M-am gandit ca, undeva in lumea asta, cineva a avut o idee similara asa ca am cautat o aplicatie de trimis SMS-uri in grup. O simpla cautare si am dat peste citeva aplicatii. Am instalat-o pe prima din lista si mi-am dat seama cit de usoara imi face viata de citeva zile incoace.

Se numeste Group SMS! si o recomand din suflet tuturor. Aplicatia este gratuita, dar iti pune un banner in partea de jos. Daca nu esti online (WiFi sau 3G) bannerul nici nu apare.

Am facut in ea liste predefinite in care am adaugat 10-15 persoane care sunt posibile tinte ale mesajelor mele. Cind am nevoie sa trimit un SMS doar bifez persoanele din lista in cauza si gata. Nu trebuie sa-mi aduc aminte numele sau sa caut intr-o lista de 574 contacte (da, atitea am in agenda).

Da, poate as vrea sa am posibilitatea sa afisez textul mai mic sau sa am optiuni suplimentare, dar pina la urma, faptul ca aplicatia este simpla si isi face treaba este ceea ce conteaza.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

11 Comments

 1. e cumva si o aplicatie care sa faca disable pe iphone si ipad la search?
  cred ca e un bug ca apar pana si mesajele sterse , ceea ce nu e bine pentru cei care nu obisnuiesc sa-si puna parola pe device-uri…if you know what I mean :)

 2. un blacklist (call firewall) exista? sa poti bloca anumite numere sa te sune, sa nu te poata suna numere ascunse?

 3. @adrian -stiu ca poti deselecta orice din spotlight. Problema e ca si celalalt locuitor din casa este tot utilizator de iphone si stie la fel de bine ca mine sa re-selecteze functiile.:)
  Prin urmare, eu am nevoie de ceva mai dezvoltat decat aplicatia nativa, ceva care sa blocheze spotlight search, fara ca celalalt utilizator sa-l poata reactiva.

  Eu unul nu am gasit asa ceva, deci putem spune ca nu este o aplicatie chiar pt orice. :)

 4. @fane- in appstore sunt cateva aplicatii care spun ca fac acest lucru. Atentie mare insa ca sunt fake-uri. Citeste f atent review-urile. Culmea este ca sunt facute de romani.

  Singura aplicatie care merge este iblacklist si merge doar pe tel cu JB si se descarca din cydia.

 5. @Fane: Am multi prieteni care pun problema unui blacklist. Solutia pe care le-am dat-o si au fost multumiti a fost urmatoarea: adaugi la contacte numarul de telefon care te deranjeaza si in dreptul numelui pui “nu raspunde”. In felul acesta stii si cine suna si esti atentionat sa nu raspunzi. Dezavantaje: nu poti crea regula pentru numere ascunse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*