Satya who?

Microsoft si-a ales noul CEO: Satya Nadella.

Da… si eu am zis la fel ca multi dintre voi: cine mai e si asta? Un CEO al unei companii de marimea Microsoft trebuie sa aiba un CEO-locomotiva. Un om care prin numele si meritele lui trebuie sa traga compania si sa atraga atentia tuturor.

Daca atunci cind pui un CEO trebuie sa faci un video interviu cu el in care omul se prezinta… nu stiu ce sanse ai sa ajungi sa tragi compania dupa tine.

Pina in urma cu jumatate de an, as fi fost convins ca viitorul CEO Microsoft va fi tipul ala care stia sa vorbeasca foarte bine la conferintele Windows Phone. Numai ca pe ala l-au dat afara. Am sperat ca Bill Gates se va intoarce pe scaunul principal, dar si el a primit un rol mai mic in companie de astazi.

Si inca un amanunt. Incep prin a spune ca am multi prieteni din India pe care i-am intalnit in Florida si care sunt oameni minunati, dar sa pui la Microsoft – o companie cu radacini americane atit de puternice – un CEO de origine indiana, care a dupa 20 ani de Microsoft a pastrat accentul din tara natala, este un minus.

Nici macar Steve Ballmer nu stie sa-i pronunte numele corect (vezi video de mai jos).

Lasand la o parte numele omului care este de acum seful Microsoft, pina la urma, oricine vine dupa Steve Ballmer si e un pic mai serios decit el, poate sa capete o imagine mai buna pentru companie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. Nu fi asa de dur. Partial sunt de acord cu tine, dar hai sa-l lasam sa vedem ce viziune da companiei.

  2. am ametit uitandu-ma la primul clip. e o ideed buna interesanta cu un interviu in miscare, dar totusi..

  3. Esti rautacios. A fost VP pe partea de cloud, care se misca intr-o directie buna. Doar ca n-a fost in prima linie cand vine vorba de prezentari si relatie cu media.
    Acum, ai zis-o si tu, timpul va dovedi daca el e alegerea corecta.

  4. @Catalin: acum sincer, ce anume ti se pare rautacios din ce am scris?
    Da, stiu ca omul vine din Cloud si ca Microsoft face bine ce face cu Windows Azure, dar oare asta e directia unica pe care vor sa mearga? Sa renunte la consumer products, sa renunte la Windows, la office?

    Ideea e ca un CEO trebuie sa fie un bun manager. Satya are de demonstrat ca poate sa fie un bun manager si sa traga compania in sus. Microsoft nu are o imagine tocmai buna si a si scazut pe bursa dupa anuntul de ieri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*