Safari intra in teste. Episodul 3

Odata la ceva timp incerc sa renunt la Chrome in favoarea Safari. De ce fac asta? Well, pentru ca pe iPhone si iPad am reusit si pentru ca Safari consuma mai putina baterie pe Mac.

E nativ, deci trebuie sa mearga mai bine, nu? Ei bine… nu prea. Pana acum am incercat sa fac asta de doua ori, cu Safari 5 si Safari 6.

Cerintele mele sunt simple:

1. Vreau sa nu-mi consume atat de multa baterie

2. Sa se sincronizeze cu iOS cand e cazul

3. Sa nu rupa memoria in doua

4. Sa afiseze corect toate paginile si sa ascunda reclamele

Mai am si alte mici chestii cu care m-am obisnuit la Chrome si sper sa existe alternative. Sunt mici functionalitati care tin de anumite plugin-uri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

 1. eu am trecut pe Safari de 1 luna, nu vreau sa mai aud de Chrome, mananca atata resurse (Flash am dezactivat) si tot apar sute de Chrome Helper in Task. Merge foarte bine safari si are tot ce are Chrome (in versiunea 9 are si mod Responsive ca la Chrome) nu ii lipseste mimic.

  Vreau sa intreb cititorii boio.ro daca cunosc Extensie pentru Live CSS Edit, pentru Front-end developer, sa scriu CSS Live pe pagina, postez un link ca sa fie car despre ce este vorba http://imgur.com/ni2qCAE

  Pentru Firefox este si il folosesc de 5 ani :) pentru ca imi scurteaza timpul de munca, pentru Safari am cautat dar nu am gasit. (cine stie sa scrie, vreau sa scap complet de Firefox si Chrome) doar pentru teste le mai tin.
  Va multumesc.

 2. Eu folosesc Safari de când am trecut pe Mac. Nu mi se pare că mănâncă mai multă memorie decât Chrome, și e cu siguranță mai power efficient. Pentru ad-uri am AdblockPlus și sincronizarea cu iOS-ul e perfectă.

 3. Din păcate Chrome încă mâncă resurse, deși ei vorbeau că urmează să lanseze o versiune care să fie lite de tot, mă mir …
  Safari se mișcă bine, dar încă nu îmi știe toate parolele. Am început să folosesc 1Password pe Mac, pe iOS e un pic mai dificil, iar după ce le voi salva pe toate, voi încerca să migrez către Safari, deși rulează mai lin pe MacBook-ul meu din 2009.

 4. @boioglu să știi că de azi dimineață am început să folosesc Safari în loc de Chrome. Se mișcă mult mai bine, merge mult mai repede, iar bateria la MacBook m-a dus undeva la 3h20min ceea ce pe chrome aveam cam 2h30min sau 45min.

  E un pic ciudat până mă obișnuiesc și cu bookmarks, reading list și scurtăturile din taste.

 5. Eu folosesc pe Iphone numai Safari de vreo 5 ani si pe Mac din februarie anul asta de cand am devenit utilizator de OSX.
  In ce priveste Iphone nici nu concep sa folosesc altceva, iar pe Mac am instalat “just in case” Chrome si Firefox, dar nu prea am ocazia sa le folosesc.
  Sicronizarea IOS-OSX mi se pare cel mai mare castig, iar de altceva chiar nu am de ce sa ma plang.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*