10 zile cu Safari 6

Mi-am propus sa incerc noul Safari (6.0.1). Nu am rezistat mai mult de zece zile.

Sunt multe chestii care merg bine si care imi sunt folositoare, dar sunt si citeva bug-uri care imi dau mari batai de cap. Trebuie spus ca nu toate problemele sunt de la Safari. Unele mai sunt si de la Extensii. Partea ciudata este ca o extensie facuta de acelasi developer pentru Chrome merge f bine, in timp ce varianta pentru Safari da rateuri.

Chestiile bune nu le enumar acum, dar vreau sa-ti spun ca sunt foarte multe. Safari este un MAARE pas inainte. Din pacate, pentru mine, nu este de ajuns. Iata citeva exemple care ma fac sa nu-l tin ca browser permanent.

1. Pozele marite pe Facebook dau erori aproape de fiecare data. Si nu discut doar de acel live-preview dat de un plugin, ci si de simpla deschidere a unei poze de pe profilul cuiva.

2. YouTube video care merge citeva secunde si apoi o ia de la capat. E greu de explicat, dar YouTube are citeva bug-uri tare ciudate pe Safari 6.

3. Erori in wordpress. Mi s-a intimplat sa-mi dispara literele pe care tocmai le-am scris in casuta de “reply” la un comentariu. Un refresh o facea sa-si revina la normal. Dar nu vreau sa dau refresh-uri pt a scriu un comentariu pe boio.ro.

4. Ultima si cea mai grava problema a lui Safari 6 sunt leak-urile de memorie.

Acel WebProcesses a depasit 5600 MB. Da, 5,4 GB de RAM. Asta a facut ca Retina MBP-ul meu sa nu crape de tot, dar sa mearga incredibil de greu si sa sufle la fel de greu prin toate ventilatoarele (alea care nu zic nimic de obicei).

Concluzia mea este ca, dupa zece zile, am trecut inapoi la Chrome. Folosesc (in octombrie 2012) Chrome 23 beta si merge excelent.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

6 Comments

 1. Foarte, foarte ciudat. Folosesc Safari zilnic de peste un an de zile si nu am patit mai nimic din ce scrii tu acolo: niciodata vreo eroare in Facebook, Youtube merge ok, nu am vazut nimic suspect la capitolul comentarii WordPress. Leak-uri de memorie nu am stat sa vanez dar in conditiile in care am Safari deschis mereu probabil as fi remarcat daca o lua pe aratura prea tare.
  Pentru mine, motivul pentru care raman pe Safari este simplu: iOS6 – am bookmark-urile, taburile si reading-list-ul sincronizate mereu cu tableta si telefonul. Foarte rar, dar se intampla, mai folosesc si butonul de “Reader” pentru a citi versiunea “ad-free” a vreunui site. Alternative? Chrome a devenit, din cate inteleg de la utilizatorii sai zilnici, cam “bloated” ca sa mai merite efortul de a migra la el.
  Pentru mine, desi Safari poate nu o fi la fel de rapid ca si Chrome in teste, este totusi integrat mai bine cu sistemul de operare si cu celelalte gadgeturi pe care le am – asa ca e “good enough”

 2. @boio aia ce ai patit in imagine patesc eu uneori cand fac scroll, dar numai pe facebook se intampla asta si e de la (jquery facebook) nu de la safari.

  Cu partea de YouTube ai dreptate, si ieri ma intrebam de ce cand derulez un video imi sare la inceput sua uneori nu se mai incarca numai cateva secunde.

  Prefer safari ca pot face Swipe cu tab-urile deschise, pe chrome nu se poate (asta ma face sa fiu mai rapid)

 3. Problema cu youtube o am si eu, dar atat. Din pacate “scuelele” de la munca merg doar pe IE 7 sau Safari asa ca mai bine Safari zic eu :))

 4. Salut,

  folosesc Safari in fiecare zi, acum folosesc versiunea 6 sau cat o mai fi, dar nu am avut niciodata probleme, nici pe Facebook, nici pe vreun alt site. Ca extensii instalate am Adblock, ClickToFlash si inca vreo 2 sau 3. Cum zicea si Alex in primul comentariu nu am urmarit faza cu leak-urile de memorie, dar nu am observat nicio pierdere de performanta. Sistemul operativ este ML.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*