Reportaj in fabrica de iDevices

ABC News a reusit sa intre, cu acordul Apple in fabrica de jucarii – Foxconn din China. Iata doua clipuri din acel reportaj care va fi difuzat in aceasta seara.

via

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

7 Comments

 1. Nu e toxic, dar se protejeaza foarte mult ideviceurile de praf si alte minunatii, par etc de pe corpul uman, in filmuletul 2 arata ca se imbraca aia si intra in camera speciala unde sunt suflati cu jet de aer.

 2. 2 dolari pe ora , 60 de ore pe saptamana = 120 $ / saptamana ~ 500$ pe luna. Oare Nokia platea mai bine fericitii clujeni?

 3. 2$ pe ora pentru ei este mai mult decat bine. iar eu cred ca americanii sunt prosti ca se baga sa faca astfel de interviuri. astfel maresc viteza de crestere a nivelului de trai la chinezi.. in 20-30 de ani chestiile astea o sa le vedem in america si europa si marea majoritate or sa fie pentru china. app de china, ce se mai aude despre scandalul “ipod” ?

 4. @ionut: Complet de acord. Daca nu era pt sisteme astea de cheap labour in care fiecare angajat se ocupa de o singura chestie in mod repetat (daia fiind si platit atat), multi dintre ei mureau de foame, femei cu familie se duceau si se prostituau sau se bazau pe recoltele de orez/soia/creveti samd. Asa sa ridicat toata asia de SE inclusiv China care foarte curand va deveni cea mai mare economie din lume sa nu mai vbim ca este deja cea mai mare luxury market din lume. Se vand Rollsuri ca painea calda si asta toate din cauza globalizarii si sistemului de outsourcing. Fac atata gura americanii astia insa este modelul lor. Totul a pornit de la McDonalds unde aveai 5-6 angajati..unu frigea painea, unu cartofii, unu intorcea burgeru si altu punea ce trebuia pe el astfel erau platiti foarte putin.

  Si nu in ultimul rand oamenii nu sunt racolati, fortati sa munceasca, se vede si in film ca stau la coada parca sunt la x factor in uk. oamenii vor sa se duca acolo, castiga dolari buni.

  Astazi vbesc de apple maine microsoft poimaine hp. toti folosesc acelasi sistem. am vazut un documentar in indonesia unde asamblau ipoduri. Erau sute de angajati care tot ce faceau era sa sorteze niste cabluri de cupru. 12 ore pe zi sortau cabluri de cuplu la o rata de 80 de cabluri p minut. cand iau intrebat producatorii daca sunt multumiti spuneau ca sunt fericiti ca muncesc si ca pot asigura un trai mai bun familiei.

  Sa avem asteptari ca tarile in curs de dezvoltare sa aiba acelasi stil de viata ca cele dezvoltate, ca asa este etic, e o idiotenie. Mor cand vad comparatii dastea cu “in state atatea ore pe atatia bani dar in X tara din asia de SE doar atat”.

  Nici eu la randul meu nu sunt de acord cu maltratarea oamenilor si batjocura. Sa descoperit ca in unele din fabricile Victoriei Beckham din afara londrei angajatii naveau pauza de masa si nu li se dadea voie la toaleta si nici apa sa bea. OK nici asa..esti nemernic cand produci o rochie cu 10 lire si o vinzi cu 5000 sa nuti lasi angajatii sa bea apa sau sa se duca la toaleta.

  Vad ca in reportajul de mai sus aveau 2 pauze de 1 ora sa manance sa doarma sa etc. Cu totul alta poveste…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*