Primul interviu cu Basescu

Cind a iesit Basescu Presedinte pentru prima data, lucram in TVR, ca si corespondent de Constanta. Proaspatul ales venise la o intrunire locala de partid si toti jurnalistii au sarit pe el sa-i puna intrebari.

Eu aveam misiunea sa-i pun o anumita intrebare. Asa ca am facut tot ceea ce trebuia sa fac pentru a ajunge la el (nu, nu m-am apucat sa-i killeresc garda de corp). M-am prezentat si i-am spus ca am o intrebare pentru el.

Basescu a avut atunci o reactie foarte ciudata pentru un proaspat presedinte. Citez din memorie:

“Cind nu eram presedinte, voi, TVR-ul nu m-ati bagat in seama. Acum nu va raspund la intrebari”.  

Stim cu totii ca TVR-ul lua partea celor de la putere, dar un presedinte ales al Romaniei nu are dreptul sa nu raspunda oamenilor doar ca sa se razbune pentru ca nu a fost bagat in seama. Acum Basescu e din nou presedinte si probabil ca nu refuza nici un fel de interviu. Ba, in disperare de cauza, a acceptat sa-i raspunda si unui blogger.

In alta ordine de idei, m-a distrat in campania asta o faza. Cit de ignorant (ca sa nu zic altfel) poti sa fii ca sa nu faci diferenta intre un post pe un blog si pagina oficiala a unui presedinte.

Daca ai rabdare sa citesti comentariile vei vedea niste perle de toata frumusetea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*