Petiție pentru ca Adobe să schimbe extensia .psd din cauza PSD-ului din România

Asta trebuie să fie cea mai funny petiție pe care am văzut-o până acum. Cineva s-a gândit să ceară Adobe să schimbe extensia .psd pentru că ea seamănă cu acronimul PSD al Partidului Social Democrat. Evident, motivația este una legată de felul în care liderii partidului s-au jucat cu legile și ordonanțele de urgență după alegeri.

Petiție Adobe PSD
Petiție Adobe PSD

Iată textul petiției:

“Dear Adobe,

We, the Romanian creative bunch, love your products. We use Photoshop everyday.
But you see, this .PSD extension is driving us mad lately. PSD in our country stands for a corrupted political party.We are tired to see the same extension attached to great projects we believe in. This doesn’t only “corrupt” our files, but also our moral standards.
It needs to stop!
We ask for your help and hereby petition you to create a Photoshop update for Romania that will change the PSD extension.”

Mie mi se pare amuzantă povestea pentru că extensia .psd este acolo din 1990, iar partidul și-a schimbat numele abia prin 2001. Chiar sunt curios dacă Adobe vor face ceva.

Anyway, dacă vrei să îi convingi pe cei de la Adobe să o schimbe, poți să semnezi petiția aici. Sper că nu aleg .pnl sau .udmr :)

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*