Pe urmele Amazon. eMAG testează Fulfillment by eMAG (FBE), primul serviciu logistic integrat dedicat sellerilor din Marketplace

Logo eMAG
Logo eMAG

Amazon oferă serviciul Fulfillment by Amazon (FBA) de ani buni și, odată cu el, a crescut exponențial numărul celor care vând produse fizice în Statele Unite, Japonia, Canada sau vestul Europei. Ideea a fost preluată acum și de eMAG. Ce ar putea să însemne asta pentru vânzători? Mai puțină bătaie de cap și taxe mai mari. Ce înseamnă asta pentru cumpărători? Siguranța că produsele nu sunt vândute de “dubioși” și că sunt verificate suplimentar de eMAG.

După investițiile masive realizate anul trecut în zona logistică proprie, care au atins peste 76 milioane de EUR, eMAG anunță testarea facilității Fulfillment by eMAG (FBE), un proiect dedicat sellerilor din Marketplace, prin care eMAG transferă expertiza și excelența operațională dobândite în zona logistică, prin vânzarea produselor proprii, acum și către partenerii din Marketplace, astfel încât clienții să poată beneficia de servicii îmbunătățite de cumpărare și livrare. Proiectul vine în urma unei investiții în tehnologie în valoare de un milion de euro, realizată de la începutul anului, urmând ca, până la finalul anului viitor, societatea să investească încă pe atât în extinderea sa.

În această etapă, proiectul-pilot Fulfillment by eMAG (FBE) va rula timp de două luni de zile și va include primii 50 de selleri, care vor pune la dispoziția clienților 50.000 de produse. Serviciul este oferit complet gratuit, în baza unor condiții și criterii de eligibilitate, costurile aferente proiectului-pilot, în cuantum de 250.000 de euro, urmând a fi susținute integral de către eMAG. La finalul celor două luni de testare integrată, eMAG va analiza rezultatele proiectului, va identifica ariile de dezvoltare și va comunica partenerilor săi modul în care programul va putea  fi accesat.

„Fulfillment by eMAG (FBE) este încă o dovadă că eMAG Marketplace își respectă promisiunea făcută încă de la lansare, aceea de a aduce valoare partenerilor și clienților săi, precum și o reconfirmare că eMAG este deja un ecosistem pentru e-commerce. Prin intermediul programului, sellerii vor fi degrevați de tot efortul logistic, astfel încât să se poată concentra mai bine pe aspectele comerciale menite să îi ajute să își crească afacerea. Prin oportunitatea consolidării comenzilor cu produsele comandate de la alți selleri din program, clienții vor putea ajunge mai ușor la pragul de livrare gratuită, cu impact asupra vânzărilor sellerilor, care estimăm că vor crește”, spune Florin Filote, Director eMAG Marketplace.

Beneficiile pe care programul Fulfillment by eMAG le-ar putea oferi partenerilor săi romani din Marketplace:

  • Servicii de recepție
  • Servicii de depozitare
  • Operațiuni de picking
  • Servicii de împachetare
  • Servicii de livrare la clientul final
  • Relații cu clienții
  • Procesarea retururilor de la clienți, atunci când acestea apar

eMAG Marketplace a atras peste 29.000 de selleri în toate cele patru țări unde eMAG este prezentă, în România, Ungaria, Bulgaria și Polonia. eMAG Marketplace reprezintă un nou canal de vânzare prin intermediul căruia, sellerii  înrolați își pot atinge mai ușor și mai eficient obiectivele proprii de vânzări.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*