Passbook “portat” pe Android

Developerii nu fura deloc, nu?

In stanga avem aplicatia “Passbook” gandita si creata de Apple, care a fost introdusa odata cu iOS 6. In dreapta este un screenshot dupa “PassWallet“.

Developerul copy-paste recunoaste macar:

Bringing support for Apple’s Passbook mobile tickets to the Android platform.

Collect all your tickets & coupons, from flight boarding passes to coffee shop loyalty cards in one easy to use application.

Introduced in Apple’s iOS 6, PKPass files will quickly become the de facto standard for mobile ticketing.

Cum adica? PassBook si nu NFC este standardul in mobile ticketing?

Nu ma deranjeaza ca un developer a portat o idee buna pe un alt sistem de operare, ci doar ca era normal ca Apple sa lanseze versiunea pentru Android, sau macar ca developerul sa nu copieze 1:1 originalul si sa aiba acordul Apple.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

19 Comments

 1. Comenteaza si tu despre ce zice The Verge: “iPhone 5 owners report scuffs and scratches out of the box”

 2. Fura companiile mari, exemplu Notification Center din iOS, si te mira cand fura un simplu om? Macar asta a avut bunul simt sa recunoasca de unde s-a inspirat.
  Cat despre NFC – recunoaste – e o functie draguta.

 3. Mai știu eu o firmă care s-a inspriat de la android. Ba cu notification center, ba cu shortcut spre cameră din lock screen, ba cu updates OTA, ba cu una, ba cu alta…

  Nu dau nume, dar numele firmei rimează cu grapple :D

 4. Stiu si eu o firma care s-a inspirat dupa cei ce rimeaza cu grapple. Ba cu sistemul de operare in mare, ba cu strategia de marketing, ba cu magazinele de retail, ba cu una, ba cu alta :)
  Lafel, nu dau nume, dar rimeaza cu Ramsung. ;))

  O putem tine asa la nesfarsit. Ideea era cea scrisa in postare: Macar sa nu fie 1:1.

 5. @calininio: Atunci când o firmă inovează (sau cel puțin încearcă) nu e bine (citește inclusiv comentariile). Atunci când copiază, iar nu e bine.

  Vroiam doar să subliniez că apple nu e buricul pământului, așa cum ar vrea unii să creadă/insinueze și că nu doar apple inovează. :)

 6. @Ionut Staicu: tie ti-ar placea sa-ti ia cineva design-ul de la blog, sa-l denumeasca iamntz.com.ro si sa scrie in engleza corect despre aceleasi subiecte?

  calininio are dreptate.

 7. Apple deja discuta cu oamenii cu ceasul. Aici discutam de transpunerea unui obiect fizic in software

  Evident că nu e același lucru. Apple este 100% original, așa cum am stabilit în comentariul de mai sus…

 8. @Ionut Staicu: nu ai inteles.

  Apple a mai facut asta si cu Podcasts.app si cu Calculator.app inspirat de un design al lui Dieter Rams.

  Jony Ive a recunoscut ca asta a fost felul lui de a-si omagia inaintasul.

  In ceea ce priveste ceasul CFR-ului Elvetian, cei care au deja trademark pe imaginea ceasului deja sunt in discutii de licentiere catre Apple.

  Design-ul Apple se diferentiaza prin doua chestii majore in ultimii ani: transpunerea unui obiect fizic in software ca un tribute si skeuomorphism-ul unor interfete de genul Calendar sau Contacts. Discutia e lunga, dar daca studiezi vei intelege despre ce vorbesc.

 9. notification center, ba cu shortcut spre cameră din lock screen, ba cu updates OTA

  Și pe astea a vrut să le omagieze?

  E interesant cum Apple omagiază iar ceilalți fură… :)

 10. Știm amândoi că știi la ce mă refer.

  Am înțeles, Apple (și evident, utilizatorii apple!) sunt inovatori și geniali.

  Ceilalți sunt fie plagiatori, fie idioți. :)

 11. @IOnut Staicu: stim amandoi ca nu ai argumente si ca treburile la care te referi tu nu au legatura cu situatia de fata. Altfel nu am fi schimbat 3-4 comentarii aruncind pisica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*