Ce inseamna licitatia licentelor 4G in Romania

Radu Dumitru explica (in termeni oarecum de specialitate) ce au cumparat, de fapt, operatorii de telefonie mobila din Romania la licitatia frecventelor 4G.

(…) statul român a căștigat aproape 700 milioane euro vânzând “aer”, adica dreptul de a emite, deși nu e ca au fost nevoiți să dea afară pe cineva din benzile acelea. Sunt curios ce fac cu banii și în ce buget ajung.

Mie mi se pare interesant ca o retea precum Vodafone cheltuieste 228,5 milioane euro pentru viteze 4G in timp ce ei au mari probleme la apelurile de voce.

Stiu ca toate retelele din Romania au caderi de semnal si sunt sudimensionate in zonele urbane, dar chestia asta cu 4G este tichia de margaritar a cheilor din GSM-ul romanesc.


3 Comments

  1. Acest aspect poate fi frustrant cu mai toate retelele, mai ales cand esti undeva indoor, de aceea uneori daca ai totusi cat de cat semnal dar tot nu te intelegi bine pt ca reteaua e de 2 bani poti suna daca iar ai si un smartphone in buzunar si de pe internet… Sau mai bine wifi…
    Sunt destule programe dar mie mi-a fost util mobile voip ( pe fix suni gratis dupa ce iti faci cont si incarci cu minim 10€) si vreo 5 eur centi pe mobil… Atentie in afara suni moaca in tarile mai dezvoltate…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*