Ce inseamna licitatia licentelor 4G in Romania

Radu Dumitru explica (in termeni oarecum de specialitate) ce au cumparat, de fapt, operatorii de telefonie mobila din Romania la licitatia frecventelor 4G.

(…) statul român a căștigat aproape 700 milioane euro vânzând “aer”, adica dreptul de a emite, deși nu e ca au fost nevoiți să dea afară pe cineva din benzile acelea. Sunt curios ce fac cu banii și în ce buget ajung.

Mie mi se pare interesant ca o retea precum Vodafone cheltuieste 228,5 milioane euro pentru viteze 4G in timp ce ei au mari probleme la apelurile de voce.

Stiu ca toate retelele din Romania au caderi de semnal si sunt sudimensionate in zonele urbane, dar chestia asta cu 4G este tichia de margaritar a cheilor din GSM-ul romanesc.


Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. Acest aspect poate fi frustrant cu mai toate retelele, mai ales cand esti undeva indoor, de aceea uneori daca ai totusi cat de cat semnal dar tot nu te intelegi bine pt ca reteaua e de 2 bani poti suna daca iar ai si un smartphone in buzunar si de pe internet… Sau mai bine wifi…
    Sunt destule programe dar mie mi-a fost util mobile voip ( pe fix suni gratis dupa ce iti faci cont si incarci cu minim 10€) si vreo 5 eur centi pe mobil… Atentie in afara suni moaca in tarile mai dezvoltate…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*