MiniDraw HD – un Adobe Ilustrator pentru iPad

update: vezi la final cine a castigat concursul

Imi place sa cred ca developerii romani au depasit pragul de aplicatii “lista” si au inceput sa lucreze si la jucarii complexe. MiniDraw HD este un astfel de exemplu.

Aplicatia, scrisa de Cristian Miehs, este un fel de varianta lite a Corel Draw sau Adobe Ilustrator. Cu toate acestea are toate functiile unei aplicatii de grafica serioasa: layers, pen tool, undo/redo si mai ales posibilitatea de a exporta in SVG. Asta inseamna ca poti sa desenezi pe iPhone sau iPad si sa exporti un fisier catre Corel Draw sau Ilustrator.

Cristian Miehs este programator web de aproape 7 ani. Dupa ce termina munca la diferite proiecte pentru IBM, Rompetrol sau Emporiki Bank, el isi cultiva pasiuni ca grafica 3D, fotografia sau desenul.

In urma cu un an a cunoscut pe cineva care lucra ca si developer pentru iOS, si-a luat materiale de invatat si un computer si a luat-o de la zero. El povesteste ca in 2 luni a studiat intens si abia apoi s-a apucat de prima aplicatie.

“Prima aplicatie cumparata pentru iPhone, a fost SketchBook PRO, echivalentul mobil al lui Photoshop. Am lucrat destul de mult cu ea si mi-au iesit niste desene chiar rezonabile. Minusul acestei aplicatii (tinand cont ca nu sunt cel mai talentat la desen) era imposibilitatea de a trasa linii drepte, ”curate” cum reusesc cu aplicatii de grafica vectoriala (de exemplu Corel Draw). Cautand o astfel de aplicatie vectoriala pentru iPhone, am realizat ca nu exista. Astfel, am decis sa scriu propria mea aplicatie, asa s-a nascut miniDraw-ul.

Asta se intampla undeva prin octombrie, noiembrie, iar prima versiune a fost lansata in februarie. Am lucrat singur la tot ce inseamna aplicatie: programare, grafica (butoane, logo, texturi) si pagina web (dezvoltare si design)” spune Cristian.

In luna mai a avut ocazia sa puna mana pe un iPad din Statele Unite si a reusit sa lanseze MiniDraw HD. Acum Cristian lucreaza la primul lui joc.

Asa cum te-am obisnuit, boio.ro pune la bataie 4 coduri promotionale pentru MiniDraw HD. Pentru a le castiga, trebuie sa respecti simultan 3 conditii simple:

1. Urmareste @boioglu pe twitter.

2. Trimite un tweet cu mesajul: “Castiga “MiniDraw HD” pentru iPad pe boio.ro http://is.gd/dwyyT @boioglu”.

3. Lasa un comentariu cu link-ul catre Tweet (nu catre pagina ta de twitter, ci catre tweet-ul respectiv).

Castigatorii sunt Stefan Vlad, Cristina, Vlad94 si Teo Hoaghea. Ii rog sa-mi trimita un email de pe adresa lasata la comentarii pentru a intra in posesia codurilor.


Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

11 Comments

1 Trackback / Pingback

  1. Tweets that mention MiniDraw HD – un Adobe Ilustrator pentru iPad | boio.ro -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*